Περιφερειακές Εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία συνεχίζονται οι περιφερειακές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, κάνοντας στάση αυτό το καλοκαίρι σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, καθώς και στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Περισσότερα από 45 ελληνικά ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν στο 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στο φετινό ταξίδι των περιφερειακών εκδηλώσεων που έχει ήδη ξεκινήσει και συνεχίζεται μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου, σε συνεργασία με κινηματογραφικές λέσχες και τοπικούς φορείς. Σε αυτή την ξεχωριστή κινηματογραφική περιπλάνηση που διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, έχουν προστεθεί νέοι προορισμοί, νέες στάσεις, αγκαλιάζοντας και μέρη όπου οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα, όπως είναι τα καταστήματα κράτησης και τα ιδρύματα αγωγής.

Μετά την ολοκλήρωση των περιφερειακών εκδηλώσεων σε Αγρίνιο, Αίγιο, Αμοργό, Γρεβενά, Ηράκλειο, Νάξο, Ξάνθη, Πετρούπολη, Ρέθυμνο, Τρίπολη και Φλώρινα, οι προβολές συνεχίζονται σε Άνδρο (12, 16, 19, 23, 26, 30/6 και 12/8, Δημοτικό Θέατρο Άνδρου), Ιτέα (20-24/6, Κιν/φος Μαρίνας Ιτέας), Νέα Ερυθραία (6/6, αίθουσα προβολών Πνευματικού Κέντρου ΚΕΜΜΕ) και Χανιά (Ιούνιος, Κιν/φος Αττικόν).

Επίσης, σειρά για το καλοκαίρι έχουν οι εξής προορισμοί: Άρτα (19-20/7, Δημοτικός Θερινός Κιν/φος «Ορφέας»), Κως (13-15/6, Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο), Μυτιλήνη (20 και 28-31 Αυγούστου, Δημοτικό Θέατρο), Σάμος (20 και 28-31/8, Κιν/φος Ολυμπία), Σίδνεϊ (5,12, 26/7, Λέσχη Κυπριακής Κοινότητας ΝΝΟ) και Χίος (15, 19, 20/6, θερινός κινηματογράφος Σινέ Κήπος).

Κατά τη θερινή περίοδο πραγματοποιούνται ακόμη προβολές στα ακόλουθα καταστήματα κράτησης: Αγίας Χανίων, Άμφισσας, Βόλου, Νέων Αυλώνα, Θεσσαλονίκης (Διαβατά), Ιωαννίνων, Κομοτηνής και Πατρών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ