Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Επταπύργιο με Λαζαρίδη και Καραμπέτη

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη Βραδιά Πανσελήνου με τους Γεώργιο Εμμανουήλ Λαζαρίδη και  Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

Φρούριο Επταπυργίου, 27 Αυγούστου, 21:00
Είσοδος ελεύθερη

Ποίηση, μουσική, πανσέληνος… Ο παγκοσμίου φήμης Θεσσαλονικιός πιανίστας και συνθέτης Γεώργιος  Εμμανουήλ Λαζαρίδης συμπράττει με την διακεκριμένη ηθοποιό Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, σε μια… βραδιά γεμάτη φως!

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν μια μαγική βραδιά, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι. Η εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πανσέληνο του Αυγούστου, που πραγματοποιούνται επί σειρά ετών σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί σε μία από τις εσωτερικές αυλές του Φρουρίου του Επταπυργίου, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης μας, μέρος του καταλόγου μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς, η “Σονάτα του σεληνόφωτος” του Γιάννη Ρίτσου, σε απαγγελία της Καρυοφυλλιάς  Καραμπέτη, θα … συναντήσει μέρη της “Σονάτας υπό το σεληνόφως” του L. V. Beethoven.

Στο δεύτερο μέρος το κοινό θα απολαύσει ρεσιτάλ πιάνου του Γιώργου Εμμανουήλ Λαζαρίδη, ο οποίος θα ερμηνεύσει δυο έργα για πιάνο του L. V. Beethoven, τη σονάτα αριθμ. 14, γνωστή σαν “Σονάτα υπό το σεληνόφως” και την σονάτα αριθμ. 17 ή αλλιώς “Σονάτα της καταιγίδας”.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Αθανάσιος Κολαλάς
Δημιουργικό Αφίσας: Αλεξία Βαλταδώρου