To Reworks agora επιστρέφει δυναμικά με τους Grandbrothers στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Οι Grandbrothers στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης στις 21:00

Το Reworks Agora είναι ένα μονοήμερο διαθεματικό και πολυδύναμο forum το οποίο παρουσιάζει κεντρικούς ομιλητές, συζητήσεις, μουσικά performances και προβολές από κορυφαίους ειδικούς και πρωτοπόρους της δημιουργικής οικονομίας, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της σύγχρονης σκέψης.

Αγορά στην Αρχαία Ελλάδα ήταν ο χώρος συνάθροισης, το μέρος όπου οι ελεύθεροι πολίτες συζητούσαν και έβρισκαν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα και αυτός ακριβώς ειναι ο στοχος του Reworks Agora σήμερα. Να αποτελεί το μέρος όπου με εμπροστοβαρή σκέψη θα προσεγγίζει το μελλοντικό όραμα για τη δημιουργικότητα και στο οποίο το κοινό θα ανακαλύπτει αναδυόμενα θέματα, πρωτοβουλίες και καλλιτέχνες που θα εμπνέουν και θα προκαλούν το διάλογο και τις εξελίξεις για την μελλοντική ανάπτυξη του πολιτισμού του αύριο, έχοντας μια σύγχρονη ματιά και ορίζοντα.

Στις 16 Σεπτεμβρίου 2018, το Reworks Agora θα φιλοξενήσει καλεσμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάσουν πρωτοβουλίες και προτζεκτ πάνω στην μουσική και τον πολιτισμό, την τεχνολογία, την ψηφιακή κουλτούρα και την πολιτιστική επιχειρηματικότητα που διαμορφώνουν το μέλλον του πολιτιστικού οικοσυστήματος. Η διοργάνωση εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, We are Europe, και θα συμπαρουσιάσει σε συνεργασία με τα διεθνώς καταξιωμένα φόρουμ, Sonar +D (Βαρκελώνη, Ισπανία), C/O Pop (Κολωνία, Γερμανία) και Today’s Art (Χάγη, Ολλανδία) ειδικά σχεδιασμένα για τη διοργάνωση προγράμματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα πιο ταλαντούχα σύνολα στο χώρο της σύγχρονης κλασσικής μουσικής οι Grandbrothers θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά παγκοσμίως την πολυαγαπημένη τους μουσική τους με ένα Ορχηστρικό σύνολο 18 οργάνων ειδικά για το Reworks και θα την αποδώσουν σε συνεργασία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του Reworks Agora.

Το μουσικό υπόβαθρο και οι φιλοσοφίες των Erol Sarp και Lukas Vogel συνδέθηκαν μαζί για να σχηματίσουν τους Grandbrothers. Οι δυο τους συνδυάζουν την κλασική σύνθεση με τους μοντέρνους, πειραματικούς τρόπους παραγωγής και ηχητικού σχεδιασμού.

Το δίδυμο έχει διαφορετικούς ρόλους: ο Sarp, εκπαιδευμένος μουσικός της τζαζ, παίζει πιάνο, ενώ ο Vogel βρίσκεται δίπλα διαμορφώνοντας και σμιλεύοντας επιδέξια τον ήχο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα που ο ίδιος σχεδίασε. Οι μοναδικές εμφανίσεις των Grandbrothers αναπαράγουν τη διαδικασία με την οποία το ντουέτο δημιούργησε τα δυο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα. Το αντισυμβατικό στήσιμο επί σκηνής δημιουργεί την αίσθηση ότι παρακολουθείς μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε πιάνο. Καμία εμφάνιση δεν είναι ίδια με την άλλη.

Κλασικό, αλλά προσανατολισμένο προς το μέλλον, εκφραστικό και συναισθηματικό, το ακαταμάχητο μουσικό σύμπαν των Grandbrothers θα αποκαλυφθεί φέτος σε μια από τις πιο ιδιαίτερες εμφανίσεις στην ιστορία του Reworks Festival και Reworks Agora.

Εισιτήρια από 5€. Προπώληση στο reworks.gr