Ξυδάκης – Τσαλιγοπούλου καλεσμένοι στηνΤαράτσα του Φοίβου

Για την τελευταία «επίσκεψη» της Δευτέρας, ο Φοίβος Δεληβοριάς προσφέρει την θέα από την «Ταράτσα» του σε έναν από τους σημαντικότερους και προσωπικά πιο αγαπητούς του Έλληνες συνθέτες: τον Νίκο Ξυδάκη, σε μια μοναδική και σπάνια συνάντησή του με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους Bogaz Musique.

Οι εξαιρετικοί Bogaz Musique έρχονται να προτείνουν μια ολοκαίνουργια, δυναμική ανάγνωση των πιο αγαπημένων τραγουδιών του Νίκου Ξυδάκη, συνοδεύοντας την Ελένη Τσαλιγοπούλου καθώς θα εισέρχεται στο μαγικό ρεαλισμό του μουσικοποιητικού του  σύμπαντος.

Από το Νείλο στην Ωραία Κοιμωμένη, από τον Αέρα της Αγάπης  στην Ιζαμπώ, από την Τρελλή κι Αδέσποτη στο Σουμιτζού και στον Ηριδανό και από το Γρήγορα η ώρα Πέρασε έως τη Σαπφώ, οι Bogaz Musique εμφυσούν στα σπουδαία τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη τον δικό τους ήχο, ένα ήχο που ακροβατεί ανάμεσα στην αισθαντικότητα και τον ηλεκτρισμό, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό και άκρως ενδιαφέροντα ηχητικό κόσμο , διατηρώντας ταυτόχρονα τον πλούτο και την ουσία των μελωδιών του συνθέτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη συνάντηση αυτή υπογραμμίζει η πάντα γοητευτική ερμηνεία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, η οποία βρίσκεται ξανά μετά από χρόνια στο πλευρό του Νίκου Ξυδάκη στη σκηνή.

Μην χάσετε την τελευταία Επίσκεψη της Δευτέρας στις 24 Σεπτεμβρίου και μαζί ένα συλλεκτικό μουσικό ταξίδι, όπου το νήμα ξαναπιάνεται από το παρόν και το μυστικό κρύβεται στην Αρχή των Τραγουδιών.

Boğaz Musique:
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου – κιθάρες
Αριστείδης Χατζησταύρου – κιθάρες
Απόστολος Τσαρδάκας – κανονάκι, μπαγλαμάς
Αλέκος Σπανίδης – τύμπανα
Αργύρης Διαμαντής – κρουστά

Μαζί τους ο Πέτρος Βαρθακούρης στο μπάσο
και ο Δημήτρης Χουντής στο σοπράνο σαξόφωνο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάκης Σπυρόπουλος: ηχοληψία
Νεκταρία Εμμανουηλίδου: φωτισμοί
Μαρία Αθανασοπούλου: φωτογραφίες
Δημήτρης Μακρής: σχεδιασμός αφίσας
Χρήστος Γκίνης: κινηματογράφηση

Ώρα έναρξης: 21:00, Ώρα εισόδου κοινού: 19:30
Εισιτήρια: Όρθιοι: 12€ – καθήμενοι: 20€ (Α΄ζώνη), 25€ (β΄ζώνη)
Ταράτσα του Φοίβου: Ιερά Οδός 13 -15 Γκάζι