Le Croque: «Το reworks ως σημείο συνάντησης καλλιτεχνών»

Συνέντευξη στον Λάζαρο Αντωνιάδη (ant.lazaros@gmail.com)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν την έναρξη του Reworks, του μεγαλύτερου event ηλεκτρονικής μουσικής στη Θεσσαλονίκης, συνάντησα τον Βασίλη Κρόκο, μέλος της ομάδας Madorasindahouse, να μου μιλήσει γι’ αυτό. 

Την Παρασκευή 21/9 εμφανίζεστε με μία πλειάδα μουσικών στο μεγάλο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στη Θεσσαλονίκη. Μιλήστε μας γι’ αυτό. Το reworks είναι ένα σημείο συνάντησης πολλών καλλιτεχνών Ελλήνων, αλλά και ξένων που διαρκεί πέντε ημέρες και ο σκοπός του είναι να παρουσιάσει διάφορα φάσματα από την πειραματική μέχρι και την μοντέρνα ηλεκτρονική μουσική. Εκτός, όμως των djset γίνονται δράσεις, ομιλίες και δωρεάν δρώμενα. Είναι μια φεστιβαλική εκδήλωση που αξίζει να σημειωθεί.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε; Έχετε παρατηρήσει καινούργια ευρήματα να συνυπάρχουν όλα αυτά τα χρόνια; Ναι, φέτος είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε αυτό μαζί με τον Atsou resident dj του Madorasindahouse στο οποίο είμαι κ εγώ μέλος.

Έχω την εντύπωση τα τελευταία χρόνια πως όλο και περισσότερο το κοινό στρέφεται στην ηλεκτρονική μουσική. Ποια η άποψη σας; Θεωρώ ότι είναι πιο εύκολη η πρόσβαση πλέον στις μέρες μας, έτσι το ευρύ κοινό έχει περισσότερες επιλογές, μια από αυτές είναι και η ηλεκτρονική μουσική.. Άρα, γιατί όχι θα συμφωνήσω.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός, όμως από το Reworks που είναι μία συγκεκριμένη βραδιά κάθε χρόνο, κάνετε και τα δικά σας djset. Φέτος, μάλιστα, παίξατε σε Αφρική, Λονδίνο, Μιλάνο, Ρώμη, Βερολίνο, Παρίσι. Διαφορετικές κουλτούρες. Η μουσική όμως η ίδια. Φέτος, είχαμε την τύχη σαν ομάδα να φιλοξενηθούμε σε πολλά μέρη του πλανήτη με αποκορύφωμα το τουρ μας στην Ανατολική Αφρική (Κένυα, Ρουάντα και Ουγκάντα). Τρομερές βραδιές ζήσαμε και στο Βερολίνο στο φημισμένο Watergate, αλλά και στο αγαπημένο μου Djoon στο Παρίσι. Οι κουλτούρες διαφορετικές, αλλά η μουσική τις ενώνει θα έλεγα.

Έχετε σκοπό να κυκλοφορήσετε κάποιο άλμπουμ με τις δικές σας μουσικές; Τα επόμενα σχέδια σας; Προς το παρόν έχω κυκλοφορήσει κάποια ep σε digital μορφή κ αναμένουμε νέες δουλειές μέσα στα τέλη της χρόνιας και στις αρχές της επόμενης. Όσο για τα επόμενα σχέδια; Χμ, να μπορέσουμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το μουσικό μας όραμα σαν ομάδα σε προσωπικό επίπεδο και κάποιες καλές κυκλοφορίες, όσον αφορά τη μουσική μου.

*O Βασίλης Κρόκος (Le Croque) θα εμφανιστεί στις 23:00 την Παρασκευή 21/9 στο REWORKS AIR STAGE, FIX Complex. Περισσότερες πληροφορίες στο reworks.gr.