Συνοπτικό Πρόγραμμα | Θέατρο Αυλαία, Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017

Συνοπτικό Πρόγραμμα για την περίοδο Φθινόπωρο – Χειμώνας 2017

Το θέατρο Αυλαία υποδέχεται το φθινόπωρο με νέες συνεργασίες, νέες παραγωγές και φιλοξενίες σημαντικών καλλιτεχνών της πόλης μας και όχι μόνο.

Σεπτέμβριος
Στην παιδική και εφηβική σκηνή τον Σεπτέμβριο ξεκινά η «Σολομώντεια Λύση» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, μια διασκευή του κλασικού μύθου του κύκλου με την κιμωλία για παιδιά και νέους που απολαμβάνουν όμως εξίσου και οι ενήλικες. Το έργο παρουσιάστηκε πέρσι στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη στην Καλαμαριά όπου εντυπωσίασε για την ποιότητα της παράστασης και τις ερμηνείες των συντελεστών.

Επίσης στη νεανική σκηνή, η σύμπραξη Θέατρο Αυλαία – Θέατρο Σοφούλη με τους Dream Workers, μετά την επιτυχία της παράστασης «Μαγικοί Επιστήμονες» που παρουσιάστηκε με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζει μια πρωτοποριακή παράσταση για παιδιά και εφήβους με τη συμμετοχή του διάσημου μάγου Σανκάρα.

Η παράσταση «Ένα μυστήριο μια φορά» είναι ό,τι πιο σύγχρονο στο παιδικό και νεανικό θέατρο και αναμένεται να προσεγγίσει με επιτυχία νεαρούς θεατές. Ο Δημήτρης Αδάμης παρουσιάζει την «Αλίκη στην χώρα των Θαυμάτων» από 24 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Στη σκηνή ενηλίκων, ο δραστήριος καλλιτέχνης της πόλης μας Άνθιμος Κατιρτζόγλου θα παρουσιάσει τη μαύρη κωμωδία «Νευρικοί Εραστές 2 ½» για λίγες μόνο παραστάσεις. Πρεμιέρα 11 Σεπτεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τις 13 Σεπτεμβρίου και για πέντε μόνο παραστάσεις η Μαρία Κίτσου υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μάνου Καρατζογιάννη θα παρουσιάσει και στη Θεσσαλονίκη την παράσταση «Για την Ελένη» που συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές στις παραστάσεις της Αθήνας. Στην παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή η τραγική ιστορία της μεγάλης Ελένης Παπαδάκη, ηθοποιού και θύματος των Δεκεμβριανών.

Από τις 21 Σεπτεμβρίου και για λίγες παραστάσεις η ομάδα τέχνης Oberon παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση «Τι λείπει» σε πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Ξανθόπουλου. Πρόκειται για μια σύμπραξη ηθοποιών και χορευτών σε μια παράσταση που συνδυάζει πολλά μουσικά είδη: από φλαμένκο μέχρι χιπ χοπ.

Οκτώβριος
Τον Οκτώβριο το Θέατρο Αυλαία συμμετέχει στο θεσμό των 52ων Δημητρίων φιλοξενώντας τις παραστάσεις «Lippy» και «Γελοίο Σκότος». Τον ίδιο μήνα, έπειτα από απαίτηση του κοινού της πόλης, θα επαναληφθούν δύο παραστάσεις που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη σαιζόν. Πρόκειται για τις παραστάσεις «Πόρνη από πάνω» με την Κατερίνα Διδασκάλου και τους «Εκκλησιάζοντες» των Μαρία Λαφτσίδου και Μιχάλη Δαρνάκη.

Τον Οκτώβριο όμως φιλοξενούνται και δύο πολύ σημαντικές παραστάσεις από την Αθήνα. Το θέατρο Αυλαία υποδέχεται δύο μεγάλες ηθοποιούς της Ελλάδας, τη Νεφέλη Ορφανού και την Ελένη Καστάνη υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Αντώνη Λουδάρου και της Πέμυ Ζούνη αντίστοιχα στα έργα «Ρόζα Εσκενάζι» και «Σίρλεϋ Βάλεντάιν». Ο πολυτάλαντος και πολυπράγμων Γιώργος Δερνίκας παίζει και σκηνοθετεί την παιδική παράσταση «Το Δέντρο που έδινε» βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Σελ Σίλβερσταϊν.

Νοέμβριος
Τον Νοέμβριο το σκοτεινό κείμενο του Γιάννη Οικονομίδη «Σπιρτόκουτο – Πόλεμος σε τέσσερις τοίχους» που σόκαρε και συγκλόνισε στην Αθήνα, έρχεται στο Αυλαία για λίγες παραστάσεις. Τον ίδιο μήνα ο ταλαντούχος Θεσσαλονικιός Στέλιος Βραχνής σκηνοθετεί το κείμενο της Δήμητρας Μήττα «Υπέρ Κλυταιμνήστρας». Η «StringΛα», η πρώτη παραγωγή ενηλίκων του Θεάτρου Αυλαία, επανέρχεται βραβευμένη αφού ενθουσίασε κοινό και κριτικούς την άνοιξη που πέρασε.

Η Κατερίνα Διδασκάλου ξανάρχεται τον Νοέμβριο αυτή τη φορά με την «Απολυμένη», μία επίκαιρη παράσταση που σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα με το σύγχρονο του χαρακτήρα της και την προσεγμένη ερμηνεία της πρωταγωνίστριας.

Δεκέμβριος
Τον Δεκέμβριο το Θέατρο Αυλαία υποδέχεται τον Αλέξανδρο Ρήγα ο οποίος σκηνοθετεί τον Σταύρο Ζαλμά και την Τάνια Τρύπη στο κλασικό «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα». Τον ίδιο μήνα, για δεύτερη χρονιά φέτος το περιοδικό Αυλαία έρχεται στο Αυλαία και διοργανώνει το ομώνυμο φεστιβάλ με πλήθος παραστάσεων από όλη την Ελλάδα που ξεχωρίζουν τόσο για την ποικιλία όσο και για τον δυναμισμό τους.

Στην παιδική σκηνή οι «Καλοι-κάντζαροι και Κακοι-κάντζαροι» έρχονται να αναστατώσουν τα Χριστούγεννα με τις ζαβολιές τους ενώ οι «Μπέμπηδες των Χριστουγέννων» της Λένας Πετροπούλου θα σκορπίσουν χαρά και μυστήριο και αυτά τα Χριστούγεννα. Ταυτόχρονα διοργανώνεται το φεστιβάλ χορού 2nd Christmas Steps.