Η Κλέλια Χαρίση παρουσιάζει τη δεύτερη ποιητική της συλλογή στον Ιανό της Θεσσαλονίκης

Οι Εκδόσεις Οστρια παρουσιάζουν τη δεύτερη ποιητική συλλογή της Κλέλιας Χαρίση «Μετανάστης η ελπίδα» μέσα από δύο ενότητες, την Τρίτη 10 Οκτώβρη στις 19:00 στον ΙΑΝΟ της Θεσσαλονίκης, Αριστοτέλους 7. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βασίλης Κοντογουλίδης (δημοσιογράφος- Διευθυντής FM100), ο Μπουκόνης Δημήτριος (Πρόεδρος Αμφικτυονίας Ελληνισμού), Σταύρος Λάμπρου (Πρόεδρος Μακεδονίας κ Θράκης Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας) και ο ποιητής – μαθηματικός Θεώδορος Σαντάς.

Μετά την πρώτη της ποιητική συλλογή «Στέγη Αναζητήσεων», τους «ποιητικούς στοχασμούς» και τα «ερωτικά» με την μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ να προλογίζει:

«Το κύριο χαρακτηριστικό της ποίησης της Κλέλιας Χαρίση είναι η κυρίαρχη παρουσία της σκέψης. Πάντα μια από τις έμμονες ιδέες μου ήταν η συνύπαρξη σκέψης και ποίησης χωρίς η μια να χάνει σε βάρος της άλλης. Ανάμεσα στον μύθο της αλήθειας και στην αλήθεια του μύθου, κινείται η ποίηση της Κλέλιας Χαρίση και η πολυδαίδαλη ποιητική της γλώσσα ρίχνει περισσότερο φως στον Ορίζοντα της Ποίησης.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία βραδιά όπου ” Οι τέχνες κάθοναι δίπλα στο λόγο εκτονώνοντας σε καταιγίδα την πιό βαθiά επιθυμία του ανθρώπου : την ανάγκη για επικοινωνία”..
Θα απαγγείλουν οι Π.Χρήστος Μητσιος (Εκπαιδευτικος, κληρικος και συγγραφέας), Αλίκη Δουρμάζερ (ηθοποιός – σκηνοθέτης).

Θα ακουστούν μελοποιημένη ποίηση και στίχοι της Κλέλιας Χαρίση απο τις συνεργασίες της με τον Λάκη Παπαδόπουλο, την Κρινιώ Νικολάου , τη Ζωή Τηγανούρια και τη Τζώρτζια (Μπλε).

Ομηρικά τα Έπη της ζωής μας, δε λέω, πες μου όμως αν τελικά…
η Ιθάκη είναι μέρος του μύθου,
ή αν η αλήθεια πραγματεύεται το μύθο της,
ανάμεσα σε Τρωικούς πολέμους Νιάτων-Εμπειρίας!
Αφιερωμένο σε όσους και όσες.. «μεταναστεύουν» από τη Νιότη στην Εμπειρία μοιράζοντας

Ένα κομμάτι ελπίδας σε όλους εκείνους που ψάχνουν να βρουν τη «δική τους» Ιθάκη..
Κλέλια Χαρίση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια και διανέμεται στα καταστήματα Public και Ιανός.