Παράταση παραστάσεων «Ο κήπος του Ραπατσίνι» στο Θέατρο Πορεία [Από 6/12]

Παράταση από τις 2 Δεκεμβρίου και για 6 παραστάσεις. Λόγω της επιτυχίας συνεχίζει την πορεία του έως και τις 6 Ιανουαρίου, κάθε Σάββατο στις 18:00. Ένα λυρικό παραμύθι για όλη την οικογένεια σε διασκευή και σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου.

«Γιατί το χτες και το αύριο δεν υπάρχουν: τα πάντα είναι σήμερα .»

Ο κήπος του Ραπατσίνι: μία συνάντηση της Όλιας Λαζαρίδου και του εικαστικού Άγγελου Παπαδημητρίου πάνω στο διήγημα του Ναθάναελ Χώθορν, Η κόρη του Ραπατσίνι. Η Όλια Λαζαρίδου σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί κι ο Άγγελος Παπαδημητρίου στήνει το εικαστικό περιβάλλον της παράστασης, στην οποία παίζουν επίσης ο Ερρίκος Μηλιάρης και η Δανάη Ρούσσου. Πρόκειται για ένα λυρικό-δραματικό ποίημα, ένα σκοτεινό παραμύθι για μεγάλους, με ατμόσφαιρα παρόμοια με αυτήν των διηγημάτων του Πόε και του Μπόρχες, γραμμένο το 1844. Η ιστορία λαμβάνει χώρα σ’ ένα μακρινό́, ακαθόριστο παρελθόν μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας.
Ο Τζιοβάνι, νεαρός φοιτητής, έρχεται να σπουδάσει στην Πάντοβα της Ιταλίας. Εκεί γνωρίζει κι ερωτεύεται την Βεατρίκη. Η Βεατρίκη είναι περιορισμένη σ’ έναν τεχνητό́ κήπο γεμάτο από́ δηλητηριασμένα φυτά́ που είναι -κι αυτά όπως κι εκείνη- δημιούργημα ενός ιδιόρρυθμου σκοτεινού επιστήμονα – κηπουρού. Ο Τζιοβάνι για να την ελευθερώσει από τον δηλητηριασμένο κήπο της δίνει το αντίδοτο…

Μετάφραση: Στέλιος Βαφέας
Σκηνοθεσία – Διασκευή: Όλια Λαζαρίδου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τους Όλια Λαζαρίδου, Ερρίκος Μηλιάρης και Δανάη Ρούσσου

Εικαστική σύνθεση – Κοστούμια – Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδημητρίου
Πρωτότυπη Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου
Trailer: Δημοσθένης Γρίβας

Για 6 παραστάσεις. Από 02/12/2017 έως 06/01/2018 –  Κάθε Σάββατο στις 18:00
Τιμές Εισιτηρίων: κανονικό 14 ευρώ, senior (άνω των 65) 12 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ 10 ευρώ.
Διάρκεια: 60 λεπτά, χωρίς διάλειμμα. Προπώληση στο Viva.gr

Η παραγωγή είναι της Εταιρίας Θεάτρου ΛΥΚΟΦΩΣ σε συνεργασία με το Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ
www.poreiatheatre.com
Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69
Πλατεία Βικτωρίας