Idra Kayne: «Τώρα είναι η σωστή στιγμή για το νέο βήμα»

Συνέντευξη στον Λάζαρο Αντωνιάδη (ant.lazaros@gmail.com)

H Idra Kayne μιλά για το νέο της άλμπουμ «Mic Drop» και την εμφάνιση της στο Passport Κεραμεικός.

Σας έχουν αποκαλέσει ως «νέα Soul Funk Queen» της πόλης. Ένας πολύ ιδιαίτερος τίτλος για μια ανερχόμενη ερμηνεύτρια κι ένα ιδιαίτερο άκουσμα στο ελληνικό μουσικό τοπίο. Eίναι πολύ τιμητικό σίγουρα και ευχαριστώ πάρα πολύ όσους με έχουν το μυαλό τους ως βασίλισσα. Τι πιο όμορφο;

Το πρώτο σας άλμπουμ «Don’t Walk Away» κυκλοφόρησε το 2012 από τη MINOS EMI. Στο Passport αναμένουμε την νέα σας δισκογραφική δουλειά «MIC DROP». Έπειτα από 5 χρόνια. Γιατί αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα; Αυτά τα 5 χρόνια είχα την ευκαιρία να κάνω πάρα πολλά live σε Αθήνα και επαρχία, να εξελιχθώ ερμηνευτικά πάνω και κάτω από τη σκηνή, αλλά και να ασχοληθώ με τη δεύτερη μεγάλη μου αγάπη το θέατρο. Τώρα ήταν η σωστή στιγμή για το νέο βήμα.

Διαβάζοντας μία παλαιότερη συνέντευξη σας, είχατε πει πως μεγαλώσατε με τα ακούσματα κυρίως ξένων ινδαλμάτων Μπίλι Χόλιντει, Έτα Τζέιμς, Μάικλ Τζάκσον. Πόσο δύσκολο για το ελληνικό κοινό να ακολουθήσει τη δική σας πορεία; Αν και τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως πολλοί συνάδελφοι σας, αλλά και ακροατές στρέφονται στην ξένη μουσική. Σίγουρα ο δρόμος που έχω επιλέξει δεν είναι ο πιο “εύκολος”, όμως θεωρώ ότι όταν κάτι το κάνεις με πολλή αγάπη, σοβαρότητα και αλήθεια, το κοινό ανταποκρίνεται.

Που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό; Κρίνοντας από τον εαυτό μου, επειδή μεγάλωσα στα 90s και η γενιά μου άκουγε κατά κύριο λόγο ξένη μουσική, μου φαίνεται πολύ λογική αυτή η στροφή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστρέφοντας στο νέο σας άλμπουμ, τι διαφορετικό θ’ ακούσουμε, σε σχέση με το πρώτο; Θα ακούσετε το επόμενο βήμα, την εξέλιξη από τον πρώτο δίσκο, πάντα σε soulful ύφος και με αναφορές σε μουσικές που αγαπώ από παιδί.

Η ελληνική μουσική είναι στα δικά σας πλαίσια; Θα επιχειρούσατε ποτέ να κυκλοφορήσετε κάποιο ελληνικό κομμάτι; Δεν αποκλείω τίποτα. Ελληνίδα είμαι και φυσικά και θα μου άρεσε να ερμηνεύσω στη μητρική μου γλώσσα πάντα σε μουσικό ύφος που με εκφράζει και μπορώ να το υποστηρίξω.


Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου το PassPort Κεραμεικός – Upstairs θα μεταλλαχθεί σε μια μεγάλη «πίστα» χορού. Η Idra Kayne και το 8μελές σχήμα της, θα παρουσιάσουν τα τραγούδια από το MIC DROP που κυκλοφορεί εκείνη την ημέρα, αλλά και όλα εκείνα που η ίδια θέλει και την επηρεάζουν μουσικά! Ένα χορευτικότατο live με πολλές αναφορές στα 90’s αλλά και επιλογές από καλλιτέχνες που η ίδια έχει αγαπήσει και διασκευάσει!