Παρουσίαση Βιβλίου | Ο Χρήστος Αγγελάκος παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα «Ψεύτικοι δίδυμοι»

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Χρήστου Αγγελάκου «Ψεύτικοι δίδυμοι» την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, στις 20:30 στην γκαλερί Depor Art Gallery (Νεοφύτου Βάμβα 5, Κολωνάκι).

Συμμετέχουν οι
Τίνα Μανδηλαρά, Όλια Λαζαρίδου, Χριστίνα Μαξούρη,
Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιώργος Γλάστρας,
Άγγελος Παπαδημητρίου.

Ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου. Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψεύτικοι δίδυμοι και δίδυμοι αληθινοί: Ο Ιβ και ο Νικ· ο Ιβ και ο Βικ. Γυναίκες με μοιραίο ρόλο που φτάνουν την ιστορία στα άκρα. Το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην εφηβεία και η συντριβή στο τείχος της ενηλικίωσης.

Ζεύγη και ερωτικά τρίγωνα. Ο προσδιορισμός της σεξουαλικής ταυτότητας. Ο φόβος και η ύβρις της ευτυχίας. Ο έρωτας ως έλλειψη, ο θάνατος ως εκπλήρωση. Μια πλοκή που οργανώνεται γύρω από την κίτρινη σκόνη που έρχεται από την Αφρική για να καταπιεί τα πρόσωπα, τα λόγια, τις χειρονομίες.

Κι ακόμα: οι κομπάρσοι στο σινεμά και οι κομπάρσοι της ζωής. Τα ναρκωτικά: υπέρβαση και εγκλωβισμός σε μια πραγματικότητα που δεν νοιάζεται αν θα είναι αληθινή. Νεκροί και ζωντανοί που συμβιώνουν σ’ ένα λοξό κίτρινο φως.

Οι Ψεύτικοι δίδυμοι προτιμούν τις ερωτήσεις από τις απαντήσεις. Όπως ένα μεγάλο μέρος της λογοτεχνίας. Όπως και η ίδια η ζωή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χρήστος Αγγελάκος γεννήθηκε το 1962. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας (τμήμα Βυζαντινών-Νεοελληνικών σπουδών) και στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόνης (Paris IV), όπου εκπόνησε μεταπτυχιακή διατριβή με τίτλο «Το μυθιστόρημα του ποιητή. Δομή και αφήγηση στο Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου».

Έχει εκδώσει 6 λογοτεχνικά βιβλία: τρία μυθιστορήματα, μία ποιητική συλλογή, δύο θεατρικά, καθώς και τη μετάφραση των δοκιμίων του Ζαν Σταρομπίνσκι, Τρεις Μανίες. Το μυθιστόρημα Το δάσος των παιδιών (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2011) κέρδισε το βραβείο Athens Prize for Literature, του περιοδικού Δέκατα (2012).

Το θεατρικό του Οι δυο μας τώρα ανέβηκε την άνοιξη του 2014. Το δεύτερο θεατρικό Ήταν ένας και δεν ήταν κανένας παρουσιάστηκε στα Θεατρικά Αναλόγια, στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου.
Έχει συνεργαστεί με λογοτεχνικά περιοδικά κι έχει δημοσιεύσει διηγήματα σε περιοδικά, κυριακάτικες εφημερίδες και συλλογικές εκδόσεις. Εργάστηκε στο ραδιόφωνο (Δεύτερο και Τρίτο πρόγραμμα) και συνεργάστηκε στη συγγραφή σεναρίων με τους σκηνοθέτες Φρίντα Λιάππα και Κυριάκο Αγγελάκο.

Kείμενα, βιβλιοπαρουσιάσεις και συνεντεύξεις του φιλοξενούνται σε λογοτεχνικά σάιτ και μπλογκ.