Κινηματογράφος | Δείτε τις ταινίες της εβδομάδας [18-24/1]

Η Ληστεία του Αιώνα
«Η Ληστεία του Αιώνα» είναι ένα σκοτεινό έπος εγκληματικότητας με φόντο το Λος Άντζελες κι εστιάζει στις συχνά αλληλένδετες ζωές μεταξύ της επίλεκτης ομάδας δράσης του Αστυνομικού Τμήματος και της πιο πανούργας ομάδας ληστών τραπεζών της Πολιτείας, καθώς οι τελευταίοι σχεδιάζουν μια φαινομενικά αδύνατη ληστεία στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα Αποθεμάτων.

Σκηνοθεσία: Κρίστιαν Γκούντεκαστ
Ηθοποιοί: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πάμπλο Σράιμπερ, Μορίς Κομπτ, Έβαν Τζόουνς, 50 Cent
Διάρκεια: 101′
Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ

 

Η πιο σκοτεινή ώρα
Μετά το «Atonement» και το «Anna Karenina», ο σκηνοθέτης Τζο Ράιτ αναλαμβάνει την κινηματογραφική βιογραφία του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Το σενάριο αφηγείται τις πρώτες μέρες της πρωθυπουργίας του Τσόρτσιλ, όταν οι δυνάμεις των Ναζί είχαν αρχίσει να καταλαμβάνουν την Ευρώπη και ο ίδιος έπρεπε να αποφασίσει αν θα συνηθηκολογήσει μαζί τους στην πιο σκοτεινή στιγμή της ιστορίας της χώρας του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνοθεσία: Τζο Ράιτ
Ηθοποιοί: Γκάρι Όλντμαν, Λίλι Τζέιμς, Μπεν Μέντελσον, Κριστίν Σκοτ Τόμας
Διάρκεια: 140′
Είδος ταινίας: Κοινωνική

Δείτε το τρέιλερ

 

Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι
Το «Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι», είναι μία σκοτεινή μαύρη κωμωδία από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Μάρτιν ΜακΝτόνα (Αποστολή στη Μπριζ). Μετά από μήνες χωρίς να έχει βρεθεί ο ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας της κόρης της, η Μίλντρεντ Χέις (βραβευμένη με Όσκαρ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ) κάνει μία τολμηρή κίνηση, παραγγέλνοντας τρεις πινακίδες στο δρόμο που οδηγεί στην κωμόπολη της, οι οποίες έχουν ένα αμφιλεγόμενο μήνυμα για τον σεβαστό σερίφη της περιοχής, Ουίλιαμ Ουίλοουμπι (υποψήφιος για Όσκαρ, Γούντι Χάρελσον). Όταν ο δεύτερος στην ιεραρχία, Αξιωματικός Ντίξον (Σαμ Ρόκγουελ), ένας ανώριμος μαμάκιας με ροπή προς τη βία, μπλέκεται στην υπόθεση, η μάχη μεταξύ της Μίλντρεντ και της αστυνομίας του Έμπινγκ θα επιδεινωθεί.

Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα
Ηθοποιοί: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Γούντι Χάρελσον, Σαμ Ρόκγουελ
Διάρκεια: 115′

Δείτε το τρέιλερ

 

The Post: Απαγορευμένα Μυστικά
O Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί την Μέριλ Στριπ και τον Τομ Χανκς στην ταινία «The Post: Απαγορευμένα Μυστικά». Πρόκειται για μία συγκλονιστική δραματική ταινία που αφηγείται την ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ (Μέριλ Στριπ), και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι (Τομ Χανκς), καθώς προσπαθούν να προλάβουν να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους πρέπει να βρουν τρόπο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, καθώς θέτουν τόσο τις καριέρες τους όσο και την ελευθερία τους σε κίνδυνο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια. Η ταινία αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική σύμπραξη μεταξύ του κορυφαίου κινηματογραφιστή και των υπερταλαντούχων ηθοποιών, ενώ ο Σπίλμπεργκ, εκτός από τη σκηνοθεσία, έχει αναλάβει και την παραγωγή μαζί με τις Έιμι Πασκάλ και Κρίστι Μακόσκο Κρίγκερ. Το σενάριο έγραψαν η Λιζ Χάνα και ο Τζος Σίνγκερ

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σπίλμπεργκ
Hθοποιοί: Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Άλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον, Κάρι Κουν, Ντέιβιντ Κρος, Μπρους Γκρίνγουντ, Τρέισι Λετς, Μπομπ Όντενκιρκ
Διάρκεια: 115′
Είδος: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ
Διαβάστε εδώ την κριτική του Παναγιώτη Κριτσάκη για το ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ

12 Δυνατοί
Η ταινία «12 Δυνατοί» θα μας διηγηθεί την ιστορία της πρώτης ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων που στάλθηκαν σε μια δύσκολη, ορεινή περιοχή στο Αφγανιστάν, τις εβδομάδες μετά τα γεγονότα του 9/11. Υπό την ηγεσία ενός νέου λοχαγού, η ομάδα είχε ως αποστολή να συνεργαστεί με έναν τοπικό πολέμαρχο και να μονομαχήσει εναντίον των Ταλιμπάν, με τις πιθανότητες εναντίον της. Με τον Τζέρι Μπρουκχάιμερ στην εκτέλεση παραγωγής, η ταινία αποτελεί προσαρμογή για τον κινηματογράφο του βιβλίου του Νταγκ Στάντον «Horse Soldiers: The Extraordinary Story of a Band of US Soldiers Who Rode to Victory in Afghanistan». Η προσαρμογή του σεναρίου είναι των Πίτερ Κρεγκ («The Town», «The Hunger Games: Mockingjay») και του βραβευμένου με Όσκαρ για την «Σιωπή των Αμνών», Τεντ Τάλι.
Σκηνοθεσία: Νικολάι Φούγκλσιγκ Πρωταγωνιστούν: Κρις Χέμσγουερθ, Μάικλ Σάννον, Μάικλ Πένια, Τρεβάντε Ρόουντς, Έλσα Πατάκι, Γουίλιαμ Φίχτνερ

Δείτε το τρέιλερ

Ο Επιβάτης
Ο Μάικλ ΜακΚόλει είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Όπως τόσοι άλλοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με τον γιο του να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις σπουδές του στο κολέγιο. Ξαφνικά μία μέρα η κατάσταση του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, πάει στην δουλεία του και του ανακοινώνουν ότι απολύεται. Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι το μόνο γεγονός που θα του χαλάσει το βράδυ. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης κάθεται απέναντι του , του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο. Μία εύκολή δουλειά θα έλεγε κάποιος. Όχι όμως για έναν πρώην αστυνομικό που έχει ισχυρή ηθική συνείδηση.O Μάικλ δέχεται να βρει τον «ύποπτο» ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών χρησιμοποιώντας το μυαλό και το ταλέντο του στο να αποκαλύπτει ταυτότητες. Σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο κέντρο μιας θανάσιμης συνωμοσίας που θα καταλήξει στην δολοφονία όλων όσων βρίσκονται στο τρένο ενώ αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο Μάικλ προσπαθεί να στηριχθεί στους τακτικούς συνεπιβάτες του που γνωρίζει χρόνια προσπαθώντας ταυτόχρονα να παγιδέψει τους δολοφόνους, να αποκαλύψει την συνωμοσία και το τρένο με τους επιβάτες να φθάσει σώο και ασφαλές στο τέρμα.

Σκηνοθεσία: Ζομ Κολέ – Σερά
Ηθοποιοί: Λίαμ Νίσον, Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Σαμ Νιλ
Διάρκεια: 104′
Είδος: Θρίλερ

Δείτε το τρέιλερ

Γατοσυμμορία: Η αρχή – Top Cat
Ο Τοπ Κατ, ο πιο αγαπημένος γάτος της οθόνης, επιστρέφει με μια ολοκαίνουργια περιπέτεια. Αυτή τη φορά, ανακαλύπτουμε τις ρίζες της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων των Hanna-Barbera, γνωρίζοντας την ξεκαρδιστική ιστορία για το πώς ο ήρωας μας, ο Τοπ Κατ, δημιούργησε την διαβόητη συμμορία γατών του Μανχάταν.

Ο Τοπ Κατ είναι ένας φτωχός, μελαγχολικός γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Μέχρι που γνωρίζει τον Μπένι, έναν καλοκάγαθο γάτο, που ψάχνει την περιπέτεια. Οι δυο τους, γρήγορα θα γίνουν κολλητοί και θα καταστρώσουν ένα παράτολμο σχέδιο. Θα τα βάλουν με τον Κύριο Μπιγκ, τον μεγαλύτερο κακοποιό της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να κλέψουν τα διαμάντια του.

Στην πορεία, οι ήρωές μας θα συναντήσουν μερικούς ακόμα απολαυστικούς γατο-χαρακτήρες: τον Τριζάτο, τον Ξεφτέρη, τον Τρομάρα και τον Σιου Σιου και μαζί θα φτιάξουν μια αξιολάτρευτη γατο…συμμορία, έτοιμη για πολλούς μπελάδες!

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κακανάς
Ηθοποιοί (φωνές): Ανδρέας Ευαγγελάτος, Κωνσταντίνος Κακανάς, Νίκος Παπαδόπουλος, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Ποίμης Πέτρου, Ιφιγένεια Στάικου, Χρήστος Συρώτης, Γιάννης Υφαντής, Στέλιος Ψαρουδάκης
Διάρκεια: 91′
Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια
Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο

Δείτε το τρέιλερ