Μουσική OST | Δείτε το βίντεο «Mystery of Love» του Σούφγιαν Στίβενς από το σάουντρακ «Call me by your name» [Feelgood, 2017]

 

Ο Σούφγιαν Στίβενς υπογράφει το soundtrack της νέας κινηματογραφικής ταινίας «Να με φωνάζεις με τ’ όνομα σου». Με πρωταγωνιστή τον Άρμι Χάμερ και τον Τίμοθι Σαλαμέ, σε σκηνοθεσία του Λούκα Γκουαντανίνο. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Αντρέ Ασιμάν.

Εκτός από το «Futile Devices» των Age of Adz, το soundtrack περιλαμβάνει δύο ολοκαίνουρια νέα τραγούδια του Σούφγιαν Στίβενς , το «Mystery of love» και το «Visions of gideon».
Το soundtrack διαθέτει επίσης μουσική και τραγούδια από τους Ριουίτσι Σακαμότο, Τζόρτζιο Μόροντερ, Psychedelic Furs, Τζον Άνταμς και πολλούς ακόμα, δημιουργώντας μια πολυσυλλεκτική και εκλεκτική soundtrack συλλογή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθεί το βίντεο που μοιράστηκε το pitchfork και μεταφέρει το κλίμα της ταινίας (χωρίς spoiler) και την άψογη συνοχή της μουσικής με την εικόνα.

To OST κυκλοφορεί από την Feelgood Records.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία προτάθηκε για τρεις Χρυσές Σφαίρες: Καλύτερης δραματικής ταινίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία (Τίμοθι Σαλαμέ) και Β’ Ανδρικού Ρόλου σε ταινία (Άρμι Χάμερ). Στα Βραβεία BAFTA είναι υποψήφια στις κατηγορίες: Καλύτερης ταινίας, σκηνοθέτη, διασκευασμένου σεναρίου και Α’ Ανδρικού Ρόλου (Τίμοθι Σαλαμέ). Στα Βραβεία Σωματείου Ηθοποιών είναι υποψήφια στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου (Τίμοθι Σαλαμέ). Στα Βραβεία Satellite είναι υποψήφια στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας, διασκευασμένου σεναρίου και Β’ Ανδρικού Ρόλου (Άρμι Χάμερ). Στο φεστιβάλ του Βερολίνου ήταν υποψήφια για το Βραβείο Teddy.

Πλοκή
Καλοκαίρι του 1983, Βόρεια Ιταλία. Ο Έλιο Πέρλμαν μένει μαζί με τους γονείς του σε ένα σπίτι στην ύπαιθρο. Ο πατέρας του και καθηγητής αρχαιολογίας φιλοξενεί για κάποιες εβδομάδες τον φοιτητή του, Όλιβερ, για να τον βοηθήσει με την εργασία του. H οικογένεια Πέρλμαν, καθώς και ο Όλιβερ, είναι Εβραίοι. Ο Όλιβερ φιλοξενείται στο δωμάτιο του Έλιο και ο Έλιο κοιμάται σε διπλανή κρεβατοκάμαρα, μοιραζόμενοι το μπάνιο. Ο Έλιο έχει σχέση με τη Μάρτσια, ενώ ο Όλιβερ φλερτάρει με ένα κορίτσι της περιοχής.

Οι δυο τους έρχονται κοντά και περνούν αρκετό χρόνο μαζί. Ο Έλιο, παράλληλα, ξεκινά να έχει σεξουαλικές επαφές με τη Μάρτσια, ενώ σκέφτεται και τον Όλιβερ. Μία μέρα που βγαίνουν έξω, ο Έλιο του εξομολογείται τι νιώθει και ο Όλιβερ αρνείται ευγενικά. Μία μέρα που πηγαίνουν για κολύμπι, φιλιούνται.

Ένα βράδυ, ο Έλιο συναντιέται με τη Μάρτσια και στη συνέχεια με τον Όλιβερ και κάνουν σεξ για πρώτη φορά. Στη συνέχεια, έχουν κρυφή σχέση και ο Έλιο σταδιακά απομακρύνεται από τη Μάρτσια. Μία μέρα, ο Όλιβερ λέει στον Έλιο: “Να με φωνάζεις με το όνομά σου και θα σε φωνάζω με το δικό μου”.

Όταν φτάνει η ώρα που πρέπει να φύγει ο Όλιβερ, οι γονείς του Έλιο τον παροτρύνουν να πάει μαζί του ως το Μπέργκαμο, καθώς τα έχουν καταλάβει όλα. Μετά από τρεις μέρες αποχωρίζονται και ο Έλιο γυρνάει στο σπίτι του στενοχωρημένος. Συναντά τη Μάρτσια και του λέει πως δεν του κρατάει κακία και τον βλέπει σαν φίλο. Ο πατέρας του του λέει ότι είχε καταλάβει για τη σχέση του με τον Όλιβερ και τον στηρίζει,

Στο τέλος, μετά από λίγους μήνες, η οικογένεια Πέρλμαν γιορτάζει το Χανουκά. Ο Όλιβερ παίρνει τηλέφωνο και τους λέει ότι έχει αρραβωνιαστεί και προγραμματίζει τον γάμο του. Όταν το κλείνουν, ο Έλιο κάθεται μπροστά στο τζάκι και κλαίει, ενώ οι γονείς του στρώνουν το γιορτινό τραπέζι.