Ο Γιώργος Καγιαλίκος συναντά τον Κώστα Παρίσση και φτιάχνουν “Μια Τέλεια Μέρα”. [Νέο τραγούδι, 2018]

Ένα καινούριο τραγούδι σε στίχους και μουσική του πρώτου και ερμηνεία του δεύτερου- που γεφυρώνει τις μουσικές επιρροές των δυο δημιουργών σε ένα αποτέλεσμα γεμάτο ευαισθησία, «φωτογραφίζοντας» την προσμονή του καθενός μας για τα καλύτερα που περιμένουμε.

Οι στίχοι, οι μελωδίες και οι αρμονίες του Γιώργου Καγιαλίκου, συναντούν την φωνή και την κιθάρα του Κώστα Παρίσση, ενός τραγουδοποιού με ξεχωριστή καταγραφή στην εικοσαετή και πλέον μουσική του πορεία.

Γιατί… τις χαρές και τις τέλειες μέρες, πρέπει να τις ζούμε μαζί!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τέλεια μέρα
περιμένουμε να ‘ρθει
μια τέλεια μέρα
να περάσουμε μαζί

Και ξαπλώνουμε τα βράδια
καρτερώντας τα σημάδια
μια τέλειας μέρας που θα ‘ρθει

Μια τέλεια μέρα
να ‘ταν όλη η ζωή
κάποια Δευτέρα
μια χαμένη Κυριακή

αγκαλιά σου να ξυπνήσω
και χωρίς να το ζητήσω
μια τέλεια μέρα να φανεί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τέλεια μέρα
να σου πάρω το φιλί
τέλεια σαν σφαίρα
να αστράφτει σαν γιορτή

και στο τέλος σαν νυχτώσει
η ευχή μου να κλειδώσει
και κάθε μέρα να ‘σαι εκεί

Στίχοι | Μουσική: Γιώργος Καγιαλίκος
Ερμηνεία: Κώστας Παρίσσης
Βιολί: Διονύσης Βερβιτσιώτης
Τσέλο: Αλέξανδρος Κασαρτζής
Κιθάρες | Ηχοληψία | Μίξη: Κώστας Παρίσσης (@Studio Praxis)
Ενορχήστρωση | Πιάνο | Προγραμματισμός: Αλέξανδρος Κούρος

 

Λίγα λόγια για το Γιώργο Καγιαλίκο:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά
με καθηγητές τους Δημήτρη Μακροπόδη, Τηλέμαχο Τάτση και Κώστα Κλάββα.

To  2010 έστειλε δείγμα της δουλειάς του στον Νίκο Κυπουργό, του οποίου η ενθάρρυνση και βοήθεια ήταν καταλυτική για το δισκογραφικό του ξεκίνημα.

Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις δισκογραφικές δουλειές και έχει συνεργαστεί με την Μαρία Φαραντούρη, την Έλλη Πασπαλά, την Γοβάννα , τον Δώρο Δημοσθένους, την Βικτωρία Ταγκούλη, τον Γιάννη Λεκόπουλο και την Λίλιαν Τσατσαρώνη, ενώ έχει μελοποιήσει ποίηση Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ευθυμιάδη και στίχους των Δημήτρη Αναγνωστόπουλου και Νεόφυτου Δάνου.

 

Λίγα λόγια για τον Κώστα Παρίσση:

Ο Κώστας Παρίσσης γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Bath της Αγγλίας και στο Λονδίνο, στο τμήμα των Καλών Τεχνών και συνέχισε στη Φλωρεντία της Ιταλίας, σπουδάζοντας οικονομικές επιστήμες.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, φτιάχνει με τον αδερφό του Μιχάλη, ένα στούντιο ηχογραφήσεων, το Studio Praxis, που μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει πολλούς καλλιτέχνες και σημαντικές δουλειές.

Με τα Υπόγεια Ρεύματα συναντιέται το 1995 και από το 1996 γίνεται μέλος τους. Εκτός από τα τραγούδια του για τα Υπόγεια ρεύματα, έχει γράψει τραγούδια και έχει συνεργαστεί με πολλούς δημιουργούς, μουσικούς κι ερμηνευτές, όπως ο Χάρης Κατσιμίχας, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Θάνος Μικρούτσικος, η Μελίνα Κανά, ο Μπάμπης Στόκας, ο Μάνος Ξυδούς κ.ά.