Κινηματογράφος | Δείτε τις ταινίες της εβδομάδας [25-31/1]

Εγώ, η Τόνια
Το 1991, η Τόνια Χάρντινγκ κέρδισε το Αμερικανικό πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ, όντας η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε τριπλό άξελ στην ιστορία του αθλήματος. Τρία χρόνια αργότερα έγινε το επίκεντρο των ειδήσεων, καθώς κατηγορήθηκε για την επίθεση της συναθλήτριας της Νάνσι Κέριγκαν κι αποκλείστηκε για πάντα από την Ένωση Καλλιτεχνικού Πατινάζ των ΗΠΑ. Την επίθεση είχε οργανώσει ο πρώην σύζυγος της Χάρντινγκ, Τζεφ Γκιλούλι και οι συνεργάτες του μαζί με τον σωματοφύλακα της Σον Έκαρντ.

Σκηνοθεσία: Κρεγκ Γκιλέσπι
Πρωταγωνιστούν: Μάργκο Ρόμπι, Σεμπάστιαν Σταν, Μποτζάνα Νοβάκοβιτς, Άλισον Τζάνεϊ
Διάρκεια: 121′
Είδος ταινίας: Κοινωνική

Δείτε το τρέιλερ | Παραγωγή: Αμερικανική, 2017

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

1968
Πριν το ταμπλό γράψει 89- 82, και το στάδιο βουίξει από τις ιαχές, χιλιάδες κεράκια άναψαν στο Καλλιμάρμαρο για να φωτίσουν τις μέχρι εκείνη τη στιγμή σκοτεινές εξέδρες, καθώς τότε φωτισμός υπήρχε μόνο στον αγωνιστικό χώρο. 80.000 θεατές, όχι μόνο φίλοι της ΑΕΚ αλλά και του αθλητισμού γενικότερα, σηκώθηκαν από τις θέσεις τους με τα κεριά αναμμένα, φωνάζοντας και πανηγυρίζοντας. Οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν δεν είχαν προηγούμενο. Ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας Γιώργος Αμερικάνος σήκωσε το τρόπαιο της νίκης και έκανε το γύρο του θριάμβου κλαίγοντας. Στη συνέχεια οι θεατές τον κουβάλησαν μαζί με το αυτοκίνητο του από το Παναθηναϊκό στάδιο μέχρι την πλατεία Βικτωρίας!..

Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης
Πρωταγωνιστούν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας, Βασιλική Τρουφάκουt
Διάρκεια: 84′
Είδος ταινίας: Κοινωνική

Δείτε το τρέιλερ | Παραγωγή: Ελληνική, 2018

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενας ακέραιος άνθρωπος
Ο 35χρονος Ρεζά, έχοντας απομακρυνθεί από την πόλη, ζει μια ήρεμη ζωή με τη γυναίκα και τον μοναχογιό του, σε ένα απόμακρο χωριό στο Βόρειο Ιράν. Περνάει τις ημέρες του εκτρέφοντας χρυσόψαρα. Λίγο πιο δίπλα του, μια ιδιωτική εταιρεία που έχει στενές επαφές με την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές θα πάρει τον έλεγχο σε ο,τιδήποτε κινείται στην περιοχή. Οι πάμπλουτοι μέτοχοί της έχουν πιέσει τους χωρικούς και τους μικροϊδιοκτήτες να ερειπώσουν τη γη τους, τις αγροικίες και τα σπίτια τους, για το συμφέρον της εταιρείας. Όμως ο Ρεζά αντιδρά. Σύντομα, ωστόσο, θα συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί πλέον να τα βάλει με αυτόν το ισχυρό, αλλά καλά κρυμμένο, σύστημα διαφθοράς που έχει δημιουργηθεί.

Σκηνοθεσία: Μοχάμαντ Ρασούλοφ
Πρωταγωνιστούν: Ρεζά Αχλαγκιράντ, Σουνταμπέ Μπεϊζαέ, Νασίμ Ανταμπέ
Διάρκεια: 117′
Είδος ταινίας: Κοινωνική

Δείτε το τρέιλερ | Παραγωγή: Ιρανική, 2017

The Disaster Artist
Ο αινιγματικός και φιλόδοξος Τόμι Γουάιζο καταφθάνει στο Χόλιγουντ αποφασισμένος να εκπληρώσει το ιδιότυπο, καλλιτεχνικό του όραμα. Η πρώτη και μοναδική του ταινία, το διαβόητο “The Room”, θριαμβεύει ως η καλύτερη χειρότερη ταινία όλων των εποχών. Αυτή είναι η ιστορία του πιο αλλόκοτου, κακοσχεδιασμένου αλλά την ίδια στιγμή γνήσια παθιασμένου κινηματογραφικού εγχειρήματος του Χόλιγουντ, , αλλά και η ιστορία μιας δυνατής φιλίας ανάμεσα σε έναν δημιουργό και τον μοναδικό συνεργάτη που πίστεψε σ΄ αυτόν, όπως αυτή εκτυλίχθηκε πίσω από τις κάμερες.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Φράνκο
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Φράνκο, Ντέιβ Φράνκο, Σεθ Ρόγκεν, Άλισον Μπρι, Ζακ Έφρον
Διάρκεια: 104′
Είδος ταινίας: Κωμωδία

Δείτε το τρέιλερ | Παραγωγή: Αμερικανική, 2017

Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία
Ο Τόμας αναλαμβάνει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς, που έχουν αποδράσει, στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους μέχρι τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν λαβύρινθο ελεγχόμενο από τη WCKD, που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος λαβύρινθος από όλους. Όποιος καταφέρει να βγει ζωντανός, θα πάρει απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχαν οι Γκλέιντερς από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στον λαβύρινθο.

Σκηνοθεσία: Γουές Μπολ
Πρωταγωνιστούν: Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Κάγια Σκοντελάριο, Τόμας Μπρόντι Σάνγκστερ
Διάρκεια: 142′
Είδος ταινίας: Περιπέτεια

Δείτε το τρέιλερ | Παραγωγή: Αμερικανική, 2018