ΒΙΒΛΙΟ: 7 Εκδηλώσεις από τις εκδόσεις Κέδρος [Ιανουάριος ’18, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ξάνθη]

Με 7 εκδηλώσεις κλείνουν το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου οι εκδόσεις Κέδρος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια, Κομοτηνή και Ξάνθη.

Την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου στις 20:00, στο βιβλιοπωλείο Επί λέξει (Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού, Αθήνα) σας παρουσιάζεται η νέα ποιητική συλλογή του Θεοδόση Κοντάκη «Μέρες και νύχτες του Οδυσσέα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ασημίνα Ξηρογιάννη και η Ξένια Ψαρρού.

Με 2 εκδηλώσεις, την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου, στις 20:00 στο βιβλιοπωλείο Πυργέλη (Ανδρέου Δημητρίου 57, Ξάνθη) και το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, στις 12:00 στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο (Δημοκρίτου 7Α, Κομοτηνή) παρουσιάζεται το νέο βιβλίο «ΣΜΥΡΝΗ – από τον κοσμοπολιτισμό έως τους εθνικισμούς» του Hervé Georgelin, λέκτορα στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ. Για το βιβλιο θα μιλήσουν η Αικατερίνη Μάρκου και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Τη Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου στις 19:00 στο Θέατρο café (Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, Θεσσαλονίκη) παρουσιάζεται το βιβλίο του Αντώνη Γιανακού «Τέσσερις βολικοί θάνατοι». Θα μιλήσει ο Ανδρέας Καρακίτσιος. Ο συγγραφέας θα συζητήσει με την Σοφία Νικολαΐδου. Αποσπάσματα θα διαβάσει Έκτωρ Καλούδη.

Την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου  στις 19:00 στη ΣΤΟΑ Ευριπίδης (Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι) παρουσιάζεται το βιβλίο της Ζέτας Κουντούρη «Λίγο πριν βρέξει». Για το βιβλίο θα συνομιλήσει η συγγραφέας με την πεζογράφο Κατερίνα Ζαρόκωστα. Συντονίζει και επενδύει μουσικά τη βραδιά η Αγγελική Βουλουμάνου, σύμβουλος εκδόσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, στις 19:30 στο Poems & Crimes Art Bar (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι) πραγματοποιείται αφιέρωμα στη Νατάσα Χατζιδάκι από τον Γιώργο Χρονά. Συνομιλούν οι Γιάννης Σ. Βιτσαράς και Ευτυχία Παναγιώτου.

Την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου, στις 20:00 στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα) παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιώργου Βέη «Ινδικοπλεύστης». Θα μιλήσουν οι:
Παναγιώτης Βούζης, Ανθούλα Δανιήλ και Αγγελική Σπυροπούλου. Αποσπάσματα θα διαβάσει η Χάρις Συμεωνίδου και ο συγγραφέας.