Ύψωσε τον Πολιτισμό - Θέατρο, Μουσική, Κινηματογράφος, Εικαστικά, Τέχνη, Κριτικές, Άρθρα, Ζωή, Άνθρωποι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Ακούστε το νέο άλμπουμ του Θανάση Παπακωνσταντίνου με τον Σωκράτη Μάλαμα «Με στόμα που γελά»

Το καινούργιο άλμπουμ των Θανάση Παπακωνσταντίνου – Σωκράτη Μάλαμα είναι ήδη στον αέρα!

Στο εξώφυλλο δύο δέντρα, δυό πίδακες κυτταρίνης. Παραπομπή στο δίσκο του 1995 «Στην Ανδρομέδα και στη γη», όπου είχαμε την πρώτη εκτεταμένη συνεργασία με τον Σωκράτη. Έκτοτε, άλλες φορές λιγότερο κι άλλες περισσότερο, συνεχίσαμε να τροφοδοτούμε την εκλεκτική συγγένεια, που διατρέχει τις προσωπικότητές μας, με τραγούδια. Και φτάσαμε, αισίως, στον Φεβρουάριο του 2018, όπου, «με στόμα που γελά», σας παρουσιάζουμε την πιο ολοκληρωμένη συνεργασία μας, η οποία έλαβε χώρα στο νέο στούντιο ηχογραφήσεων «Αχός» (www.facebook.com/ahosstudio/), που έφτιαξα στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς του νομού Λάρισας.

Δώδεκα ερμηνείες ο Σωκράτης και μία -για μαγάρισμα- ο υποφαινόμενος.
Τα τραγούδια δεν μιλάνε για το εύκολο και συμβατικό γέλιο αλλά για εκείνο το βαθύ, ανεξέλεγκτο γέλιο που σε τραντάζει. Αυτό που μοιάζει με την αίσθηση του θανάτου, που επίσης σε τραντάζει και είναι ανεξέλεγκτος.
Αν, μετά από αυτό, έχετε το κουράγιο να αγοράσετε τον δίσκο ακτίνας(cd) ή να κατεβάσετε μεμονωμένα κομμάτια(ή το όλον) από τις διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες, όπως και από την ιστοσελίδα (www.thanasispapakonstantinou.gr), εμείς μόνο χαρά θα νιώσουμε.

Ο Μεταξοχωρίου και περιχώρων
Θανάσης Παπακωνσταντίνου


1. Στα πόδια της (ποίηση Τάσου Λειβαδίτη) – ερμηνεία : Θ. Παπακωνσταντίνου
2. Ρίλκε
3. Είχα τον κήπο της Εδέμ
4. Η καλύβα
5. Αποδραση
6. Σκέψη μου ξημερωμένη
7. Γυναίκες
8. Το ζητιανόξυλο
9. Κάρτες
10. Τάλα
11. Η λάθος μοιρασιά (λόγια Ανδριανής Διαγουμά)
12. Μείνε κοντά μου
13. Τρυφερή σκιά

Κυκλοφορεί σε όλα τα καταστήματα δίσκων από την ΑΧΟΣ(Ahos Recording Studio) και την MLK (Music Links Knowledge).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy