Δεκαοχτώ Ερωτήσεις | Βασίλης Τσιγκριστάρης

Ο ηθοποιός απαντά στο ερωτηματολόγιο του Προυστ

Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι; Οι άνθρωποι που αγαπάω.
Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια; Σε αυτά που έχουν καλή πρόθεση.
Τι αντιπαθείτε περισσότερο στους άλλους; Την μιζέρια και τον αρνητισμό.
Η τελευταία φορά που κλάψατε; Στο Coco της Disney. Πριν κανα-δυο βδομάδες.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο; Νομίζω κάτι αρχαίο θα επέλεγα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει πολύ συγκεκριμένο λόγω των αιώνων που έχουν μεσολαβήσει, αλλά αφήνεται στην φαντασία να πλαστεί ως ιδεώδες. Τον Αλκιβιάδη ίσως.
Ποια θεωρείτε την πιο υπερτιμημένη αρετή; Την απόλυτη ειλικρίνεια, όταν είναι απογυμνωμένη από την κρίση της κάθε στιγμής.
Το αγαπημένο σας ταξίδι; Αυτό που δεν έχω κάνει ακόμα.
Τι νοσταλγείτε περισσότερο; Την αισιοδοξία της παιδικότητάς μου.
Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς; Jo Nesbo και J.D. Sallinger.
Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα; Την ευθύτητα.
Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα; Το ότι μπορεί να δημιουργήσει μαγεία με την γοητεία της.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνθέτης; Ο Vivaldi. Δεν είμαι και τόσο φαν της κλασικής μουσικής, αλλά ακούγοντας Vivaldi έχει τύχει να κάνω τα πιο ωραία όνειρα.
Ποιοι είναι οι ήρωές σας στην πραγματική ζωή; Οι φίλοι μου.
Ποιο θεωρείτε το σπουδαιότερό σας επίτευγμα; Το ότι έφτασα 34 και καταφέρνω να είμαι ακόμα αισιόδοξος.
Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα; Όταν το ψέμα είναι αθώο και είναι απλά για να μην πληγωθεί κάποιος που δεν χρειάζεται να ξέρει την αλήθεια.
Το αγαπημένο σας ποτό; Ο,τιδήποτε πίνω με παρέα. Και το τζιν.
Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει; Πώς τα καταφέρνει με όλο αυτόν τον χαμό στον κόσμο και δεν πέφτει σε κατάθλιψη, έτσι όπως τα’χει κάνει. Και μετά την ψιλή κουβεντούλα, θα τον ρώταγα για την ζωή μετά θάνατον.
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό; Πνευματική ανάταση θα έλεγα, αλλά με μια ελαφριά κόπωση του πνεύματος. Θέλει κι αυτό την ξεκούρασή του.


Ο Βασίλης Τσιγκριστάρης αυτή την περίοδο βρίσκεται στην παράσταση «The Curing Room» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καρατζιά στο θέατρο Vault , που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά, (κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 18.15, έως 1η Απριλίου 2018) και στην παιδική παράσταση «Η Γέννηση του Κόσμου και… Ιστορίες των Θεών του Ολύμπου» σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης(κάθε Κυριακή στις 11.30 και στις 15.30, έως 30 Απριλίου). Ταυτόχρονα, κάνει πρόβες για το έργο «Μπονμπονιέρα ή πώς έλυσα τα θέματά μου» (δικό του κείμενο) που θα ανέβει για πρώτη φορά σε σκηνοθεσία Μάνου Κανναβού από τον Μάιο, ενώ σχεδιάζει και μία δική του σκηνοθεσία για την επόμενη σαιζόν.