Θέατρο | Συζήτηση με την Ελένη Γκίνη για τον «Ξένο» στο Από Μηχανής [5/2, Αθήνα]

Ο «Ξένος», του Αλμπέρ Καμύ, συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο «Από Μηχανής» κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη, με τους  Γεράσιμο Μιχελή,  Κλεοπάτρα Μάρκου και Μιχάλη Βαλάσογλου.

Οι συντελεστές της παράστασης, λαμβάνοντας υπόψιν το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση του κοινού στις συζητήσεις που ακολουθούν την παράσταση κάθε Τρίτη, αποφάσισαν να προσκαλέσουν και να συμπεριλάβουν στις σαρανταπεντάλεπτες θεματικές συζητήσεις, ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων και των επιστημών που τους έχει απασχολήσει το έργο τουΑλμπέρ Καμύ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους θεατές να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στην σκέψη και στη φιλοσοφία του Γάλλου συγγραφέα.

Επόμενος καλεσμένος, τη Δευτέρα 05/02, θα είναι η  διδάκτωρ φιλολογίας και θεατρολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ελένη Γκίνη και η θεματική της συζήτησης έχει τίτλο “ο Μερσώ και οι Ξένοι“.

 

Ο Γεράσιμος Μιχελής μιλάει για τον «Ξένο» στο Tetragwno.gr

Η Ελένη Γκίνη είναι διδάκτωρ φιλολογίας και θεατρολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Έχει διδάξει επί σειρά ετών Ιστορία, Δραματολογία και Θεωρία του Θεάτρου στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Φιλολογίας και Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Ισπανικής Γλώσσας & Πολιτισμού (Πολιτισμό και Λογοτεχνία της Λατινικής Αμερικής), στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών/Θεατρικών Σπουδών, στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

Συνεργάζεται ως δραματολόγος σε κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας, με το θίασο του θεάτρου Πάνθεον, στο έργο Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Γ. Σαίξπηρ και του Εθνικού Θεάτρου, στο έργο «Πέερ Γκυντ» του Ε. Ίψεν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη καθώς και με την ομάδα Δρυός Τόποι της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταφράζει από τα γαλλικά και τα ισπανικά θέατρο, πεζογραφία και ποίηση. Συμμετέχει με ανακοινώσεις που άπτονται της επιστήμης της θεατρολογίας σε διεθνή επιστημονικά συμπόσια και ημερίδες. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά για θέματα που σχετίζονται με την κριτική και τη θεωρία του θεάτρου.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Σημειολογίας του Θεάτρου και είναι μέλος της Επιστημονικής Συντακτικής Επιτροπής του περ. «Θεατρογραφίες – Επιθεώρηση του Κέντρου Σημειολογίας του Θεάτρου»

Είναι επίσης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού «ΦΡΜΚ – ΦΑΡΜΑΚΟ – Για τη διερεύνηση του Ποιητικού Φαινομένου».


Θέατρο Από Μηχανής
Ακάδημου 13, Αθήνα, Τ.Κ 104 36
Τηλ: 210 52 32 097