«Rainy Night» | Νέο μουσικό θέμα από τον σαξοφωνίστα Φοίβο Μποζά

Ο σαξοφωνίστας Φοίβος Μποζάς, μετά από τον πρώτο του δίσκο με τίτλο «Anaplus» (2013) και την ορχηστρική εκδοχή του εκκλησιαστικού ύμνου «Αι γενεαί πάσαι» (2015) που έκανε αίσθηση, επανέρχεται μ’ ένα νέο ορχηστρικό κομμάτι με τίτλο «Rainy Night».

Πρόκειται για μια αυθεντική jazz μπαλάντα την οποία συνέθεσε και παρουσίασε  ζωντανά πρώτη φορά κατά την αποφόιτησή του απο το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και τώρα πλέον της έδωσε «σάρκα και οστά». Είναι ένα μουσικό «ταξίδι» στο οποίο πρωταγωνιστεί προφανώς το σαξόφωνο αλλά και ο αυθεντικός ήχος μιας jazz κιθάρας που κάνει διάλογο μέσα στο κομμάτι με το σοπράνο σαξόφωνο.

Στην υλοποίηση του κομματιού σημαντικό ρόλο έπαιξε ο κιθαρίστας και φίλος του, Δημήτρης Παπαλάμπρου ο οποίος παίζει κιθάρα, μπάσσο και πιάνο κατά την εγγραφή. Τύμπανα έπαιξε ο Γιώργος Χατζής. Πέρα από τα σαξόφωνα (σοπράνο, τενόρο), την ενορχηστρωτική ματιά, ο Φοίβος έπαιξε ένα μέρος του πιάνου αλλά είχε και όλη την εικαστική επιμέλεια και ιδέα με τη συμβολή του Αρτέμη Ρούσσου, (cube11). Η ηχογράφηση έγινε στο home studio του εκτός από τα τύμπανα που ηχογραφήθηκαν στο στούντιο του Χρήστου Ταμπουρατζή ο οποίος έκανε και τη μίξη βγάζοντας ένα εξαιρετικό ευρωπαϊκό ήχο.

 

 

Το κομμάτι είναι διαθέσιμο στο cdbaby και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

iTunes | Amazon | Spotify | Google Play | Napster

Ο Φοίβος Μποζάς γεννήθηκε στην Κεφαλονιά στις 18 Μαΐου 1992. Η μουσική του ενασχόληση αρχίζει με πιάνο στην ηλικία των 6 στο Ωδείο Κεφαλονιάς. Το 2002 ξεκινά σαξόφωνο στη μπάντα της Φ.Σ.Κ. και μαθήματα Jazz με το Γεράσιμο Παυλάτο. 2010-2014 σπουδάζει Χημεία στην Πάτρα παρακολουθώντας μαθήματα Jazz σαξοφώνου με το Δημήτρη Τσάκα.  Το Δεκέμβρη του 2013 κυκλοφορεί την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τίτλο “anaplus” από την εταιρεία PROTASIS και το 2015 διασκευάζει το “Αι Γεννεαί Πάσαι”, (digital single). Είναι πτυχιούχος  Jazz σαξοφώνου από το ωδείο «Φίλιππος Νάκας», τάξη Βασίλη Σαλτίκη (2015-16) με άριστα. Έχει υπάρξει μαθητής επίσης, του διεθνούς φήμης σαξοφωνίστα David Lynch. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εγχώριους Καλλιτέχνες και Έλληνες συνθέτες ως session μουσικός σε διάφορα σχήματα σε όλα τα είδη μουσικής. Το 2015-16  συμμετείχε στη περιοδεία του  Μίμη Πλέσσα σε Ελλάδα και Εξωτερικό.  Παράλληλα είναι ιδρυικό μέλος του σχήματος “Like Father Like Son” μαζί με τον κιθαρίστα Δημήτρη Παπαλάμπρου ενώ κάνει και σόλο συναυλίες με playalong.  Κατά τη διάρκει της στρατιωτικής του θητείας 2016-17 συμμετείχε ως πρώτο σαξόφωνο στη Στρατιωτική Big Band.