Single | «Μάσκα» των Καραντωνίου – Παπαχαραλάμπους με τον Πάνο Παπαϊωάννου

«Η Μάσκα» είναι το νέο single του Πάνου Παπαϊωάννου, από το δίσκο «Τα Φώτα Στην Πλατεία» που κυκλοφορεί από τη Feelgood Records σε μουσική Χρυσόστομου Καραντωνίου και στίχους Δημήτρη Παπαχαραλάμπους.

Ένα νέο τραγούδι που έρχεται να προστεθεί στη λίστα των τεσσάρων προηγούμενων τραγουδιών που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το ραδιοφωνικό κοινό, όπως το «Ο Άνεμος Φυσά» (διασκευή του γνωστού “Le Vent Nous Portera”), το «Πες Μου», το ομότιτλο «Τα Φώτα στην Πλατεία» αλλά και το πιο πρόσφατο ντουέτο με τη Μαρία Παπαγεωργίου «Αυτός Που Αγαπάς»,μια διασκευή του διάσημου κομματιού της Tina Dickow “Someone You Love”.

«Η μάσκα» είναι ένα ευαίσθητο, λαϊκό τραγούδι γραμμένο για την αγάπη και τη δύναμη της, που δεν μπορεί να κρυφτεί κάτω από καμία μάσκα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόσωπό σου μία μάσκα πια φορά
να μην προδώσει τη χαρά σου και τη θλίψη.
Μα την αγάπη δεν μπορεί ποτέ να κρύψει
που μες στα μάτια σου, τη βλέπω, καθαρά.

Δεν είναι δίκαιο
μα ποιος ο δικαστής
κάτω απ’ τη μάσκα,
την αλήθεια να φοβάσαι.

Δεν είν’ ντροπή  το να γελάς
ή να λυπάσαι
και μην ντραπείς
να πεις πως μ’ αγαπάς.

Το πρόσωπό σου μία μάσκα θα ντυθεί
για να σκεπάσει  κάθε γέλιο σου και δάκρυ.
Όμως να κρύψει δεν μπορεί, πια, την αγάπη
που μες στα μάτια σου έχει πάει να κοιμηθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν είναι δίκαιο
μα ποιος ο δικαστής
κάτω απ’ τη μάσκα,
την αλήθεια να φοβάσαι.

Δεν είν’ ντροπή το να γελάς
ή να λυπάσαι
μα μην το πεις
αν έπαψες να μ’ αγαπάς.

Ακούστε το εδώ:

Κλασική κιθάρα: Χρυσόστομος Καραντωνίου
Ακουστική κιθάρα: Κώστας Παρίσσης
Ακορντεόν: Ντίνος Χατζηιορδάνου
Βιολί: Μάριος Ιβάν Παπούλιας
πάσο, μαντολίνο: Γιάννης Κατσιαφλιάκας
Τύμπανα, κρουστά: Αλέξανδρος Κούρος
Ηχογράφηση: «Studio Praxis» Κώστας Παρίσσης
Ενορχήστρωση: Χρυσόστομος Καραντωνίου

Ο πίνακας του εξωφύλλου είναι του ζωγράφου Ηλία Παπανικολάου
Mastering: Αντώνης Τζώρτζης | Exceptional Mastering

Σχεδιασμός, γραφιστική επιμέλεια: Ο.V.A

Στο άλμπουμ «Τα Φώτα Στην Πλατεία» ο Πάνος Παπαϊωάννου, με συνοδοιπόρους τον συνθέτη Χρυσόστομο Καραντωνίου και τον στιχουργό Δημήτρη Παπαχαραλάμπους, συνεχίζουν την δημιουργική κοινή πορεία τους δημιουργώντας 11 νέα τραγούδια. Μια ακόμα ξεχωριστή συμμετοχή στο άλμπουμ είναι αυτή του Απόστολου Ρίζου, σ’ ένα τραγούδι που ερμηνεύει ο ίδιος.

Ένας δίσκος όμως δεν είναι μόνο τα τραγούδια του αλλά και το «περιτύλιγμά» του και γι’ αυτό ο γνωστός ζωγράφος Ηλίας Παπανικολάου εμπνεύστηκε από τη μουσική και τους στίχους και δημιούργησε τόσο το εξώφυλλο, όσο και την εικαστική ταυτότητα για κάθε τραγουδιού.

Το άλμπουμ «Τα Φώτα Στην Πλατεία» κυκλοφορεί σε CD και ψηφιακά από τη Feelgood Records.

«Τρία χρόνια από την πρώτη μας συνάντηση με τα Μεροκάματα  που έφεραν τον Χορό των Ημερών, έρχονται τα Φώτα στην Πλατεία  να μας οδηγήσουν βαθύτερα στον κόσμο του δεύτερου, ομώνυμου, δίσκου. Ενός κόσμου όπου δοκιμάζουμε καινούριους, ποικίλους -και ίσως απρόβλεπτους- μουσικούς και ερμηνευτικούς δρόμους, ήχους και όργανα, στην προσπάθειά μας να συνεχίσουμε το διάλογο ανάμεσα στους φόβους και τις ελπίδες μας, το προσωπικό και το συλλογικό, το εφήμερο και το παντοτινό. Καινούριοι, επίσης, συνεργάτες, μουσικοί, ερμηνευτές, καλλιτέχνες ήρθαν να μας συντροφέψουν και να εμπλουτίσουν τα εκφραστικά μας μέσα. Ένας απ’ αυτούς είναι ο ζωγράφος Ηλίας Παπανικολάου, ο οποίος, εμπνευσμένος από τις εικόνες και τις ιστορίες που γεννούν οι στίχοι και η μουσική, δημιούργησε ένα ζωγραφικό έργο για το καθένα από τα τραγούδια μας, προσφέροντας στον δίσκο μια ξεχωριστή εικαστική ταυτότητα. Σ’ αυτήν λοιπόν την πλατεία όπου μικροί και μεγάλοι παίζουμε το παιχνίδι της ζωής, ελάτε να συναντηθούμε ξανά. Τα Φώτα στην Πλατεία  σιγά σιγά ανάβουν…».

Καλή ακρόαση… Πάνος, Χρυσόστομος, Δημήτρης