Κινηματογράφος | Δείτε τις ταινίες της εβδομάδας [Πέμπτη 15/2]

Η Μορφή του Νερού
Από τον κορυφαίο παραμυθά, Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, έρχεται η ταινία «Η Μορφή του Νερού», ένα εξωπραγματικό παραμύθι που εξελίσσεται με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Αμερική του 1962. Η Ελάιζα (Σάλι Χόκινς) είναι εγκλωβισμένη σε μια απομονωμένη ζωή, στο κρυμμένο κυβερνητικό εργαστήριο υψηλής ασφάλειας όπου εργάζεται. Η ζωή της, όμως, αλλάζει οριστικά όταν η ίδια και η συνάδελφός της, η Ζέλντα (Οκτάβια Σπένσερ) ανακαλύπτουν ένα αυστηρά απόρρητο πείραμα.

Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Πρωταγωνιστούν: Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Νταγκ Τζόουνς, Μάικλ Στούλμπαργκ, Οκτάβια Σπένσερ
Διάρκεια: 123′
Είδος: Φαντασίας | Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο άνω των 15

Δείτε το τρέιλερ | Παραγωγή: ΗΠΑ, 2017 | Η ταινία είναι υποψήφια σε 13 βραβεία ΟΣΚΑΡ μεταξύ άλλων και «Καλύτερης ταινίας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Winchester: Το Σπίτι των Φαντασμάτων
Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Σε ένα απομονωμένο κομμάτι γης, 80 χιλιόμετρα έξω από το Σαν Φρανσίσκο, βρίσκεται το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο. Χτισμένο από τη Σάρα Ουίντσεστερ (Βραβευμένη με Όσκαρ, Έλεν Μίρεν), κληρονόμου της περιουσίας των Ουίντσεστερ, είναι ένα σπίτι χωρίς τέλος. Χρειάστηκαν δεκαετίες αδιάκοπων κατασκευών για το σπίτι, που στέκεται σε ύψος επτά ορόφων και διαθέτει εκατοντάδες δωμάτια. Σε κάποιον παρατηρητή, μοιάζει με ένα τερατώδες μνημείο στην τρέλα μίας διαταραγμένης γυναίκας. Η Σάρα, όμως, δε έχει χτίσει το σπίτι για τον εαυτό της, για την ανιψιά της (Σάρα Σνουκ) ή για τον εξαιρετικό Δρ. Έρικ Πράις (Τζέισον Κλαρκ ), τον οποίο έχει προσκαλέσει στο σπίτι. Στην πραγματικότητα, κατασκευάζει μία φυλακή, ένα άσυλο για εκατοντάδες εκδικητικά φαντάσματα, τα πιο τρομακτικά των οποίων έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τους Ουίντσεστερ…

Σκηνοθεσία: Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Κλαρκ, Έλεν Μίρεν, Σάρα Σνουκ
Διάρκεια: 99′
Είδος ταινίας: Θρίλερ | Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο άνω των 18

Δείτε το τρέιλερ | Παραγωγή: ΗΠΑ – Αυστραλία, 2018

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Black Panther ταινια

Black Panther (A-12)
Ο Black Panther της Marvel Studios ακολουθεί τον T’Challa, που μετά το θάνατο του πατέρα του, του βασιλιά της Wakanda -ενός τεχνολογικά ανεπτυγμένου μα απομονωμένου Αφρικανικού κράτους- επιστρέφει στην πατρίδα του για να πάρει τη θέση του στο θρόνο. Όταν ένας παλιός και ισχυρός εχθρός επανεμφανίζεται, το θάρρος του T’Challa-βασιλιά -και Μαύρου Πάνθηρα- δοκιμάζεται σε μια τρομερή σύγκρουση που απειλεί την Wakanda, αλλά και ολόκληρo τον πλανήτη. Αντιμέτωπος με προδοσία και κινδύνους, ο νέος βασιλιάς πρέπει να συγκεντρώσει τους συμμάχους του και να απελευθερώσει όλη τη δύναμη του Μαύρου Πάνθηρα, για να εξολοθρεύσει τους εχθρούς του και να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του.

Σκηνοθεσία: Ράιαν Κόύγκλερ
Πρωταγωνιστούν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Μάικλ Μπ.Τζόρνταν, Λουπίτα Νιόνγκο, Μάρτιν Φρίμαν
Διάρκεια: 134′
Είδος ταινίας: Δράσης, Φαντασίας | Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο άνω των 12

Δείτε το τρέιλερ | Παραγωγή: Αμερικανική, 2017

Λίνο – Το γατοξόρκι (Μεταγλωτισμένο)
Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το γάτο-κοστούμι του. Αποφασίζει έτσι να ζητήσει βοήθεια από έναν όχι και τόσο ταλαντούχο μάγο που τον μεταμορφώνει σε αυτό που μισεί περισσότερο: το κοστούμι του.

Σκηνοθεσία: Ραφαέλ Ρίμπας
Με τις φωνές των Γιάννη Στεφόπουλου, Πέτρου Σπυρόπουλου, Στέλιου Ψαρουδάκη, Δημήτρη Παπαδάτου, Γιάννη Υφαντή, Αννα Σταματίου
Διάρκεια: 93′
Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια | Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλη

Δείτε το τρέιλερ | Παραγωγή: Βραζιλία, 2017