Κινηματογράφος | Δείτε τις ταινίες της εβδομάδας [Πέμπτη 8/2]

Ημερολόγιο Φόνων
Μια σειρά φόνων αναστατώνει το Βικτωριανό Λονδίνο του 1880. Ο Επιθεωρητής Τζον Κιλντέαρ (Μπιλ Νάι) αναλαμβάνει την υπόθεση του Γκόλεμ του Λάιμχαουζ – ενός αδυσώπητου κατά συρροή δολοφόνου που σκοτώνει αθώους, χωρίς σύνδεση μεταξύ τους, ανθρώπους, αφήνοντας πίσω του πτώματα τόσο παραμορφωμένα που είναι δύσκολο να αναγνωριστούν – πάντα όμως με την διακριτική του υπογραφή… από αίμα. Στο «Ημερολόγιο Φόνων» τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται, όλοι είναι ύποπτοι και ο καθένας τους έχει από ένα κρυμμένο μυστικό.

Σκηνοθεσία: Χουάν Κάρλος Μεδίνα
Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κουκ, Μπιλ Νάι, Ντάγκλας Μπουθ
Διάρκεια: 108′
Είδος: Τρόμου | Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο άνω των 15

Δείτε το τρέιλερ | Παραγωγή: Ηνωμένο Βασίλειο, 2017

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου
Ο δεκαεπτάχρονος Elio (Τίμοθι Σαλαμέ) περνά ένα τεμπέλικο καλοκαίρι στην ιταλική εξοχή με τους γονείς του. Την ηρεμία καταλύει ο ερχομός ενός ψηλού, μαυρισμένου Αμερικάνου, του Oliver (Άρμι Χάμερ), ο οποίος θα βοηθήσει τον καθηγητή πατέρα του Elio (Μάικλ Στούλμπαργκ) στην έρευνά του. Στην αρχή ο Elio αντιμετωπίζει το νεοφερμένο επιφυλακτικά και, παρόλο που ψάχνει αφορμές για να περάσει χρόνο με τον Oliver, του φέρεται με υπεροψία. Παιδί διανοούμενων ακαδημαϊκών, ο Elio κοροϊδεύει την αμερικάνικη αργκό του Oliver. Οι μεταξύ τους λεκτικές κονταρομαχίες αποκτούν ρομαντική χροιά, και σύντομα ο Elio και ο Oliver γίνονται αχώριστοι. Παρόλο που κάποια στιγμή ο Oliver πρέπει να επιστρέψει στην Αμερική, αυτή είναι η πρώτη αγάπη του Elio, και θα μείνει στην καρδιά και στο μυαλό του για πάντα.

Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο
Σενάριο: Τζέιμς Άιβορι |  Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Αντρέ Ασιμάν
Πρωταγωνιστούν: Τίμοθι Σαλαμέ, Άρμι Χάμερ, Μάικλ Στούλμπαργκ, Αμίρα Καζάρ, Έσθερ Γκαρέλ
Τραγούδια: Σούφγιαν Στίβενς
Διάρκεια: 132′
Είδος ταινίας: Κοινωνική | Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο άνω των 18

Δείτε το τρέιλερ | Παραγωγή: Ιταλική, Γαλλική, Βραζιλιάνικη & Αμερικάνικη, 2017

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πενήντα αποχρώσεις του Γκρι: Απελευθέρωση
Η ιστορία που ξετρέλανε αναγνωστικό και κινηματογραφικό κοινό ολοκληρώνεται με τον πιο ερωτικά περιπετειώδη τρόπο και το «αντίο» στο καυτό πρωταγωνιστικό ζευγάρι αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ.
Ο κύριος Κρίστιαν Γκρέι και η Αναστάζια Στιλ επιτέλους παντρεύονται, αλλά το happy end της δεύτερης ταινίας ξαφνικά ανατρέπεται και πολύ σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης…. Ο πρώην εργοδότης της Αναστάζια διψά για εκδίκηση και το παρελθόν του Γκρέι απειλεί τη γεμάτη πάθος σχέση τους…

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Φόλεϊ
Ηθοποιοί: Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον
Διάρκεια: 94′
Είδος ταινίας: Αισθηματική | Καταλληλότητα ταινίας: Κατάλληλο άνω των 15

Δείτε το τρέιλερ | Παραγωγή: Αμερικανική, 2017