Ύψωσε τον Πολιτισμό - Θέατρο, Μουσική, Κινηματογράφος, Εικαστικά, Τέχνη, Κριτικές, Άρθρα, Ζωή, Άνθρωποι, Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Δεκαοχτώ Ερωτήσεις | Δημήτρης Μοθωναίος

Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι; Προσπαθώ να ζω κάθε στιγμή της μέρας κι αυτό με κάνει συχνά απόλυτα παρόντα, αν όχι απόλυτα ευτυχισμένο. Δεν τα καταφέρνω πάντοτε αλλά αγωνίζομαι.
Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια; Προσπαθώ να δείχνω επιείκεια στα λάθη. Έχω αρχίσει να αναγνωρίζω τις αδυναμίες που κρύβονται πίσω από τα λάθη, τα δικά μου και των άλλων.
Τι αντιπαθείτε περισσότερο στους άλλους; Έχω αρχίσει να αντιλαμβάνομαι πως αυτό που αντιπαθώ περισσότερο στους άλλους είναι και δικό μου λανθάνον στοιχείο, γι’αυτό και προσπαθώ να εστιάσω στο να συμφιλιωθώ πρώτα εγώ μαζί του.
Η τελευταία φορά που κλάψατε; Σήμερα το πρωί κάποιος μοιράστηκε μαζί μου τη σκέψη του και ήταν σαν να άκουγα τον εαυτό μου να μιλάει. Μου φάνηκε παρήγορο και δυσκολεύτηκα να συγκρατήσω τη συγκίνησή μου.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο; Χαχαχαχαχαχα. Με καμμία. Ο καθένας μας γράφει τη δική του ιστορία.
Ποια θεωρείτε την πιο υπερτιμημένη αρετή; Καμμία αρετή δεν είναι υπερτιμημένη.
Το αγαπημένο σας ταξίδι; Τρελαίνομαι για ταξίδια. Όπου κι αν πάω ή με πάνε μου αρέσει.
Τι νοσταλγείτε περισσότερο; Τίποτα.
Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς; Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, Βιρτζίνια Γουλφ, Ίταλο Καλβίνο, Τζερόμ Σάλιντζερ, Έρμαν Έσσε, Μαρκήσιος Ντε Σαντ, Ζωρζ Μπατάιγ.
Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα; Το θάρρος.
Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα; Την τιμιότητα.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνθέτης; J.S.Bach.
Ποιοι είναι οι ήρωές σας στην πραγματική ζωή; Όλοι αγωνιζόμαστε. Είμαστε όλοι ήρωες.
Ποιο θεωρείτε το σπουδαιότερό σας επίτευγμα; Αγωνίζομαι καθημερινά να τιμώ το δώρο της ζωής που μου δόθηκε. Αυτό είναι το σπουδαιότερο επίτευγμά μου.
Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα; Σε καμμία περίπτωση.
Το αγαπημένο σας ποτό; Δεν πίνω αλκοόλ.
Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει; Τον συναντώ καθημερινά και μιλάμε για πολλά και διάφορα.
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό; Γυμνάζομαι, διαλογίζομαι και κάνω γιόγκα. Είναι ένας συνεχής αγώνας. Τίποτα δε μας χαρίζεται και τίποτε δεν κατακτιέται χωρίς κόπο.


Ο Δημήτρης Μοθωναίος έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης “Κάρολος Κουν” και στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον καιρό αυτό προετοιμάζεται για την περιοδεία του έργου «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου όπου και θα παρουσιαστεί τον Απρίλιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έχει διασκευάσει σε συνεργασία με τη Βάσια Παναγόπουλου το έργο «Αννα Φρανγκ – Το ημερολόγιο» όπου παρουσιάζεται στο θέατρο Χυτήριο.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy