Ο συγγραφέας, Δημήτρης Σωτάκης, στην Τουρκία

Με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου του Η ιστορία ενός Σούπερ Μάρκετ στα τουρκικά, ο Δημήτρης Σωτάκης είναι προσκεκλημένος στην Τουρκία στο πλαίσιο της προώθησης του έργου του.

Αρχικά θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη από τις 11 έως τις 13 Απριλίου, προσκεκλημένος για οργανωμένες παρουσιάσεις σε σχολεία και συνεντεύξεις στα ΜΜΕ. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Σμύρνη από τις 14 έως τις 17 Απριλίου, προσκεκλημένος στην έκθεση βιβλίου IZMIR BOOK FAIR και σε οργανωμένες επισκέψεις σε σχολεία της περιοχής.

Η ιστορία ενός Σούπερ Μάρκετ είναι το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα που κυκλοφορεί στα τουρκικά, μετά Το θαύμα της αναπνοής, ενώ θα ακολουθήσει και το τελευταίο του βιβλίο, Ο κανίβαλος που έφαγε έναν Ρουμάνο, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τουρκικά μέσα στο 2019.

Η υποδοχή του τουρκικού Τύπου για την έκδοση των βιβλίων του στα τουρκικά είναι εξαιρετικά θερμή.

Συγκεκριμένα έχουν γράψει μεταξύ άλλων: «Ο Δημήτρης Σωτάκης με αξιοθαύμαστο τρόπο περιγράφει  τη μετάβαση του σύγχρονου ανθρώπου από τα εικονικά πλήθη στην πραγματική υπαρξιακή μοναξιά». – Εφημερίδα Hürriyet

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Έλληνας συγγραφέας Δημήτρης Σωτάκης, ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής και αγαπημένος των Ευρωπαίων κριτικών, παρουσιάζει μια σύγχρονη αφήγηση του Ροβινσώνα Κρούσου, εστιάζοντας στις επιθυμίες και στη βαθιά μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου». – D&R Kultur

«Οι ήρωες του Σωτάκη έρχονται αντιμέτωποι με τα πάθη και τις κρυφές επιθυμίες όλων μας». – KayipRihtim