Οι εκδόσεις Πόλις στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των παρακάτω βιβλίων των εκδόσεων Πόλις:

Τα βιβλία του Σωτήρη Βαλντέν «Από τη Λαπωνία στην Ακρόπολη. Η ευρωπαϊκή διαδρομή ενός Σουηδού στον 20ό αιώνα» (Εκδόσεις Πόλις) και «Η ανθρωπιστική βοήθεια στην Κατοχική Ελλάδα» (Εκδόσεις Θεμέλιο) την Παρασκευή 4 Μαΐου και ώρα 20.00, στην αίθουσα «ΕΙΠ», Περίπτερο 15. Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν οι Βαγγέλης Καραμανωλάκης, επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ, Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. των ΑΣΚΙ, Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, πρόεδρος Δ.Σ. των ΑΣΚΙ.

Η ποιητική συλλογή του Τέλλου Φίλη «Το έσχατο έρμα» την Παρασκευή 4 Μαΐου και ώρα 20.00, στην αίθουσα أمل, Ελπίδα, Amal, Περίπτερο 13. Με τον ποιητή θα συζητήσουν οι Μέμα Μπινοπούλου & Στέργιος Φουρκιώτης.

Το βιβλίο της Βίκυς Καραφουλίδου «”…της μεγάλης ταύτης ιδέας…»” Όψεις της εθνικής ιδεολογίας, 1770-1854» το Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 16.00, στο Φιλολογικό Καφενείο, Περίπτερο 13. Με τη συγγραφέα θα συζητήσουν οι Λίζυ Τσιριμώκου & Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.

Η Kaouther Adimi, συγγραφέας του βιβλίου «Τα πλούτη μας» (μετάφραση: Έφη Κορομηλά), το Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 14:45, θα μετάσχει στη συζήτηση με θέμα: «Συζητώντας για τη γαλλοφωνία: Μνήμη, ετερότητα και ταυτότητα» με τον Yamen Manai. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ferroudja Allouache, Επίκουρη καθηγήτρια γαλλόφωνης λογοτεχνίας Παν. Paris VIII.

Ο Νίκος Μπακουνάκης θα μιλήσει για το βιβλίο του «Ταξίδι στη Νέα Υόρκη» το Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 19.00, στην αίθουσα Ματαρόα, Περίπτερο 13.

Ο Frédéric Worms, συγγραφέας του βιβλίου «Οι χρόνιες παθήσεις της δημοκρατίας» (μετάφραση: Γιώργος Φαράκλας), το Σάββατο 5 Μαΐου και ώρα 20:40, θα μετάσχει στη συζήτηση με θέμα: «Ο Μάης του 68 από την ελληνική & γαλλική οπτική» με τους Λεσλί Κάπλαν, συγγραφέα & Γιώργο Στεφανίδη, Πρόεδρο της ΕΛΓΑ. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Φαμπιέν Περριέρ, δημοσιογράφος.

Το βιβλίο του Χαράλαμπου Γιαννακόπουλου «Το 24ωρο ενός αναγνώστη: Ηδονές και πάθη της ανάγνωσης» την Κυριακή 6 Μαΐου και ώρα 10.00, στην αίθουσα Νίκος Γαβριήλ Πεντζίκης, Περίπτερο 15. Με τον συγγραφέα θα συζητήσει ο Γιάννης Κοτσιφός.

Το βιβλίο της Ρίκας Μπενβενίστε «Λούνα: Δοκίμιο ιστορικής βιογραφίας» την Κυριακή 6 Μαΐου και ώρα 19.00, στην αίθουσα أمل, Ελπίδα, Amal, Περίπτερο 13. Με τη συγγραφέα θα συζητήσουν οι Έφη Γαζή & Νόρα Σκουτέρη-Διδασκάλου.