Η Φωλιά (The Nest): Δείτε το τρέιλερ της πρώτης ταινίας του Ηλία Δούλη

Σ’ ένα σχεδόν γυμνό σπίτι της Ελληνικής επαρχίας, μια μητέρα θρέφει από το στόμα της δυο γενιές ανδρών – έναν άνδρα θύμα κι έναν άνδρα θηρίο. Οι δυο τους θα μάθουν να στρώνουν το μεσημεριανό τραπέζι και να φυτρώνουν ο ένας μέσα στο σώμα του άλλου, τα βράδια που εκείνη λείπει. Ένας πατέρας κτήτορας, μια μητέρα σιωπηρή κι ένα αγόρι που μεγαλώνει στη σκιά των ρούχων τους.

Σε μιαν οικογένεια που ως “αγάπη” λογίζεται το καλό σιδέρωμα από τα χέρια της μάνας, τα δυο αρσενικά, έρχονται αντιμέτωπα με το άλλοτε στοργικό παρελθόν κι άλλοτε βίαιο παρόν τους. Μόνο ο ένας απ’ τους τρεις τους είναι φυσικό πρόσωπο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας νεαρός ζει κλεισμένος σε ένα σπίτι, έχοντας ως μοναδική επαφή με τον έξω κόσμο ένα πιάτο φαΐ, που του αφήνουν οι γείτονες στην πόρτα. Ο χαρακτήρας περιφέρει το ασθενικό του σώμα, στους χώρους του βρώμικου σπιτιού, παρατημένος στην μοναξιά του. Περνάει τις ώρες του μιλώντας στον καθρέφτη ή σε μια κούκλα, άλλοτε φορώντας μόνο ένα λευκό εσώρουχο κι άλλοτε έχοντας βάλει το φόρεμα της μητέρας του.

Στη δεύτερη περίπτωση, κουβαλάει και τη δική της ιστορία που μας τη μεταφέρει ο μεταμφιεσμένος ήρωας. Έτσι, ξεπηδούν μνήμες από την οικογένεια του και το σκοτεινό παρελθόν που θα μας δώσει την εξήγηση της τωρινής του κατάστασης.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Ηλίας Δούλης – Ερμηνεύει ο Ηλίας Σαπουντζάκης – Μουσική: Hior Chronik – Μοντάζ: Γιώργος Τσιρογιάννης

Πρεμιέρα στις 20 Μαΐου στις 4 το μεσημέρι στον κινηματογράφο Άστορ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ