Η πρόταση της εβδομάδας: Κωνσταντίνoς Παπαxαράλαμπος – 3: Aνθρώπων Iστορία

Τρία: Ανθρώπων Ιστορία, το υβριδικό POP project για την επανάληψη του εγώ στα social media. Ποιήματα που εξερευνούν τους σούπερ ήρωες της διπλανής πόρτας, ποιήματα γεμάτα από δυνατά ρεφρέν, λάικ που πέφτουν βροχή στα δίκτυα της ζωής τους, χρώματα και κάθε είδους φωτογραφίες του αεικίνητου εγώ τους – που δε σταματά να επαναλαμβάνεται, όπως εκείνο το τραγούδι που δε βγάζεις απ’ το μυαλό σου.

Ο Άντι Γουόρχολ έλεγε: «Έτσι κι έγινες ποπ, ποτέ δε θα ξαναδείς ένα σήμα με τον ίδιο τρόπο». To «Tρία» μοιάζει να λέει: «Έτσι κι έγινες ποπ, ποτέ δε θα ξαναδείς ένα ποίημα με τον ίδιο τρόπο».


Ο Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1988. Σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στο ΑΠΘ και Real Estate στο Cass Business School του Λονδίνου. Έγραψε το project ποίησης «K – On» (Εντευκτήριο, 2011), με το οποίο συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών.

Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σταBooks’ Journal, ΦΡΜΚ, Εντευκτήριο, Andro, Θράκα, Lifo, Athens Voice κ.ά. και έχουν γίνει εγκαταστάσεις στοAction Field Kodra. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και τα ρωσικά. Η έκδοση«Futures: Poetry of the Greek Crisis» του βρετανικού οίκου Penned in the Margins συμπεριέλαβε στα αγγλικά ποίημα από το δεύτερο βιβλίο του «Είναι» (ΦΡΜΚ, 2015). Από το 2010 ζει στο Λονδίνο όπου εργάζεται ως τοπογράφος ανάπτυξης ακινήτων. Παρουσιάζει ποιήματά του με ειδικές performances στα ελληνι κά και τα αγγλικά. Πιστεύει στη μαγεία της Tate Modern, την παντοδυναμία της πραλίνας και τις διατροφές που ξεκινούν κάθε άλλη Δευτέρα.


Έκδοση: Κουκουνάρι, 2018
Σελίδες: 80
Τιμή: 9,50€
ISBN: 978-618-82498-4-4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ