Ο Νίκος Καρακαλπάκης απαντά σε 18 ερωτήσεις του Προυστ

Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι; Να τραγουδάω από ευτυχία και όχι το… «Και που λες Ευτυχία»
Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια; Σε αυτά που κάνουν άνθρωποι που δεν έχουν συναισθηματική νοημοσύνη και δεν το επιδιώκουν κιόλας.
Τι αντιπαθείτε περισσότερο στους άλλους; Την αγένεια και τη βλακεία.
Η τελευταία φορά που κλάψατε; Κλαίω συχνά πια. Πολλές φορές το μάτι δακρύζει και χωρίς να στεναχωριέμαι. Μεγαλώνω φαίνεται…
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο; Με καμία. Ακόμη ανακαλύπτω εμένα.
Ποια θεωρείτε την πιο υπερτιμημένη αρετή; Οποιαδήποτε χρησιμοποιείται από και για το συμφέρον του ενός ανθρώπου.
Το αγαπημένο σας ταξίδι; Στο Saint Michel, Γαλλία, 21/05/2015
Τι νοσταλγείτε περισσότερο; Ό,τι έζησα με φως.
Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς; Δεν έχω.
Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα; Την ειλικρίνεια
Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα; Το χιούμορ και τον ερωτισμό
Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνθέτης; Πολλοί. Θα αναφέρω δύο που όταν πρωτάκουσα την μουσική τους συγκινήθηκα σαν να τους ήξερα ήδη. P.I.Tchaikovsky και S.Rachmaninoff
Ποιοι είναι οι ήρωες σας στην πραγματική ζωή; Oι γονείς μου.
Ποιο θεωρείτε το σπουδαιότερό σας επίτευγμα; Να επιμένω να είμαι ένας αφελής ρομαντικός έφηβος με ματωμένα γόνατα.
Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα; Σε αναγκαίες και ευτυχώς ελάχιστες περιπτώσεις, γι’ αυτό έχω λίγους και καλούς φίλους.
Το αγαπημένο σας ποτό; Κόκα κόλα με λίγες θερμίδες.
Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει; Το πιο ωραίο τραγούδι.
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό; Επειδή προβληματίζομαι κι εγώ με την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι καλύτερα θα ήταν να σας απαντήσει ένας καλός γιατρός στη θέση μου.


Ο Νίκος Καρακαλπάκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και αριστούχος παμψηφεί του τμήματος σύγχρονου τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Αθηνών. Παράλληλα σπούδασε πιάνο κι ανώτερα θεωρητικά της μουσικής. Εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής μουσικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2007 και παράλληλα παραδίδει μαθήματα ορθοφωνίας και σύγχρονου τραγουδιού.

To ντεμπούτο του στο τραγούδι έγινε με τη συμμετοχή του στο έντεχνο σχήμα των Graviton και τον ομώνυμο δίσκο τους και ακολούθησαν συνεργασίες – δισκογραφικά και σε ζωντανές εμφανίσεις – με δημιουργούς όπως ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, η Νένα Βενετσάνου, η Λίνα Νικολακοπούλου κα. Το 2017 κυκλοφόρησε την πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο «Ό,τι Μας Ανήκει»* από την M.L.K σε επιμέλεια παραγωγής δικής του και ενορχηστρώσεις της Αρετής Κοκκίνου, με υπογραφές σημαντικών δημιουργών και συντελεστών.

*Το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 ο Νίκος Καρακαλπάκης και ο Γιώργος Τσοκάνης θα ερμηνεύσουν σημαντικές στιγμές από την μουσική πορεία του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και πιανίστα, Γιώργου Χατζηνάσιου, στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσού, αίθουσα ”Κ. Παλαμάς”. Αφιέρωμα στον ανοιξιάτικο κύκλο συναυλιών σύγχρονου τραγουδιού του με τον γενικό τίτλο «Άνοιξη | Bιδωτό φιλί».

Κάνετε like στη σελίδα του Tetragwno.gr στο facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter και το Instagram.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ