Θέατρο του ‘Αλλοτε: Το Σπίτι της Μπερνάρντα ‘Αλμπα του Federico Garcia Lorca

Λόγω μεγάλης ζήτησης θα πραγματοποιηθούν 3 ακόμη επιπλέον παραστάσεις την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου στις 21:00 στο Θέατρο Αυλαία!

Το Θέατρο του ‘Αλλοτε σε μια δύσκολη κοινωνική και πολιτική κατάσταση τόσο στη χώρα μας όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, αποφάσισε να εργαστεί για δεύτερη φορά πάνω στο αριστούργημα του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα με σκοπό το ξύπνημα μας από τον λήθαργο και μια επανάσταση που οφείλουμε όλοι στον εαυτό μας.

Πέντε γυναίκες κάτω από το βαρύ πένθος που τους επέβαλλε η σκληρή συντηρητική και τυραννική μητέρα τους, μέσα στην αποπνιχτική ατμόσφαιρα μιας σκληρής και κλειστής κοινωνίας, αγωνιούν, ερωτεύονται, ζηλεύουν, ονειρεύονται και υπάρχουν, μόνο πίσω από ερμητικά κλειστά παράθυρα και τραβηγμένες κουρτίνες. Πίσω από τον ψηλό τοίχο ενός σπιτιού. Καταδικασμένες στην αφάνεια στη σιωπή και στη τραγωδία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναίκες γεμάτες ζωή που μαραίνονται σαν λουλούδια σε σκοτεινό δωμάτιο. Ζωές υποταγμένες στις κοινωνικές προκαταλήψεις και υπόδουλες σε μια ανδροκρατούμενη πραγματικότητα. Η λογοκρισία και η δικτατορία εντός. Και έξω από το βυθισμένο στο πένθος σπίτι, όλη η ανδαλουσιανή ζωή να ξεχύνεται με ορμή, με ήχους, γέλια, δέντρα, χωράφια, φωτιές, καντάδες, έρωτες και πάθη..

Ο φασισμός.
Η σάρκα που καίγεται,
που πνίγεται.
Ο ζωντανός ενταφιασμός,
η απελπισία,
η αποκτήνωση,
Και ένα ανατρεπτικό φινάλε…

Σκηνοθεσία: Δουμανίδου Βαρβάρα
Μετάφραση: Ματθίλδη Σιμχά
Σκηνογραφία: Θέατρο του ‘Αλλοτε
Κατασκευή σκηνικού: Βαγγέλης Μίχος, Τάσος Μίχος
Σχεδιασμός κοστουμιών: Κατερίνα Αμπρικίδου
Σχεδιασμός αφίσας: Φωτεινή Φιλοξενίδου
Φωτογραφίες: Νίκος Γκάρας, Τόμης Βρακάς

Διανομή: Ολγα Καλαμάρα (Μπερνάρντα ‘Αλμπα), Νίκη Πέτσκου (Πόνθια),  Μαρίνα Θέου (Αγκούστιας), Τζώρτζια Βογιατζόγλου (Μαρτύριο), Μαρία Σεμερτζίδου (Μαγκνταλένα), Αννα – Μαρία Γάτου & Σοφία Στυλιανού (Αμέλια), Βάλια Γκαγκάτση (Αντέλα), Θεοδώρα Κωστάκου (Υπηρέτρια), Βαρβάρα Δουμανίδου (Κόρη της Λιμπράδα)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραστάσεις στο Θέατρο Αυλαία: 7,8,11,12,13 και 27,28,29,30,31 Μαΐου
Παραστάσεις στο Μπενσουσάν Χαν: 17,18,19,20 και 24,25,26 Μαΐου

Γενική είσοδος: 12€, 8€ (φοιτητικό, ανέργων
Διάρκεια παράστασης: 90′

Θέατρο Αυλαία
Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ πλευρά Τσιμισκής
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 237700

Μπενσουσάν Χαν
Εδέσσης 6, Ανω Λαδάδικα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936536383

Πέπε Ρομάνο: Δημήτρης Βασιλειάδης