Θ. Βουτσικάκης: Είδαμε τη μουσική παράσταση “Πέτα στα όνειρά σου”, του Παναγιώτη Κριτσάκη

Χθες κάναμε ένα δίωρο ταξίδι στα όνειρα μας, μέσα από τους στίχους της αγαπημένης Λίνας Νικολακοπούλου, με οδηγό τον ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη. Σε ένα κατάμεστο μέγαρο μουσικής, ακούσαμε μουσικές και στίχους που έχουν ντύσει πολλές φορές στιγμές της ζωής μας. Βασικός σκοπός της χθεσινής βραδιάς ήταν η οικονομική ενίσχυση του Παιδικού Χωριού SOS στο Φίλυρο, σηματοδοτώντας έτσι και την έναρξη της συνεργασίας των δυο καλλιτεχνών.

Ένα κουαρτέτο μουσικών παίρνει θέση, ο ερμηνευτής ανεβαίνει στη σκηνή και η μουσική παράσταση αρχίζει με την πιο “όμορφη αγάπη”! Από την αρχή φάνηκε πως ο Θοδωρής Βουτσικάκης δεν θα τραγουδήσει απλά τα τραγούδια αλλά θα τα ερμηνεύσει με το δικό του μοναδικό τρόπο. Με βαθιά και μεγάλη φωνή, αισθαντικότητα και την πρέπουσα σοβαρότητα απέναντι στο υλικό που είχε να “αντιμετωπίσει”, κέρδισε το δύσκολο στοίχημα. Το πρώτο μισό του προγράμματος κύλησε με τραγούδια της μεγάλης στιχουργού. Από το κλασικό πλέον “ανθρώπων έργα” μέχρι το κάπως άγνωστο στο ευρύ κοινό “με τη πλάτη”, το χειροκρότημα του κοινού ήταν πάντα ζεστό και δυνατό. Τα τραγούδια έφταναν στη καρδιά μας φρέσκα μέσα από τις μινιμαλιστικές ενορχηστρώσεις και ζεστά από την φωνή του ερμηνευτή.

Στο δεύτερο μισό του προγράμματος είχε έρθει πια η ώρα να ακούσουμε δύο νέα τραγούδια από την δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει το καλλιτεχνικό δίδυμο. Στη σκηνή ανεβαίνει o Αντώνης Σουσάμογλου (ενορχηστρωτής του δίσκου) και με την συνοδεία όλων των μουσικών ακούγονται για πρώτη φορά τα τραγούδια “Το άστρο του παραδείσου” και “Πέτα στα όνειρα σου”, το οποίο χάρισε και το τίτλο στη μουσική παράσταση. Μέσα από αυτά τα κομμάτια γίνεται αμέσως σαφές πως ο επερχόμενος δίσκος, σε μουσική του Nicola Piovani και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, θα είναι αρκετά θεατρικός και λυρικός, κουμπωμένος άψογα στη φωνή του Θοδωρή Βουτσικάκη. Ακολουθούν τρία τραγούδια άλλων δημιουργών, με ιδιαίτερη σημασία για την πορεία της στιχουργού και του ερμηνευτή. Το πρόγραμμα φτάνει σιγά σιγά στο τέλος και την σκηνή μοιράζονται πλέον και οι δυο καλλιτέχνες ερμηνεύοντας το “Αχ έλα και άναψε το φως” σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Ένα πρόγραμμα καλοδουλεμένο και εμπλουτισμένο με στίχους που έχουν χαραχτεί μέσα μας (μα τι έχει γράψει αυτή η γυναίκα). Το πρώτο μισό σφιχτοδεμένο και το δεύτερο κάπως αμήχανο (μη ξεχνάτε ήταν και πρεμιέρα) και μια φωνή που σε κερδίζει από τη πρώτη στιγμή. Η μουσική παράσταση είναι έτοιμη να ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και αποφασισμένη να σας πάρει συνοδοιπόρους “πετώντας στα όνειρά σας”. Αν βρεθεί κάπου εκεί κοντά σας, μην τη χάσετε.