11η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη (8/6)

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στην πόλη της Θεσσαλονίκης για 11η χρονιά απελευθερώνει τα σώματα και βάζει STOP στην “άσεμνη” έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία. Μια γιορτή για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον, το Ελεύθερο Σώμα, την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 στο Πάρκο ΧΑΝΘ (ξαρχάκου).

Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα διεθνές κίνημα και συμμετέχουν σε αυτό περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2008 με συναυλίες, δρώμενα, και παράλληλες εκδηλώσεις. Είναι η απόλυτα ειρηνική γιορτή για την προώθηση, του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης, και της βιώσιμης κινητικότητας, ενάντια στην κουλτούρα του αυτοκινήτου και της ρύπανσης που δημιουργεί. Για την απεξάρτηση μας από το πετρέλαιο, τον λιγνίτη και τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για την οικολογία, το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την επανασύνδεση με την φύση, την απο-ανάπτυξη, την χορτοφαγία, την ειρήνη & την μη-βία, τα δικαιώματα ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, την ελευθερία έκφρασης, την ισότητα και την διαφορετικότητα, την απενοχοποίηση του φυσικού γυμνού μας σώματος, χωρίς οποιεσδήποτε διακρίσεις.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

16:00 – Bodypainting: Καλλιτέχνες & ερασιτέχνες δημιουργούν έργα τέχνης στα σώματα στέλνοντας μηνύματα. Μαζί και το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ και η έκθεση ζωγραφικής με Γυμνά Ποδηλάτα.
17:00 – Μουσικές – Δρώμενα
+ My Checkpoint ενημέρωση & γρήγορη εξέταση για HIV και ηπατίτιδες B και C.
+ Δικαιώματα των ζώων Dreamdancers
+ Ε ΟΧΙ και το νερό + ΣΕ ΒΙΟΜΕ
+ Αφύπνιση Σώματος με την Christina Kottori.
+ Acro-Yoga by Berit
+ DJ set Captain K (Kostas Kapetanakis)
19:00 – Γυμνή Ποδηλατοδρομία
21:30 – Πάρτι
+ LIVE Batala Salonica αφροβραζιλιάνικα κρουστά samba reggae
+ LIVE Κρούση (ομάδα κρουστών) αφρικάνικα ρυθμοί.
+ DJ Alexx Alex Avdarmanis + DJ Γυμνός Ποδηλάτης Costa Terzo
+ Θεατρικοί Ισορροπιστές από το ΜΟΝΟΚΥΚΛΟ
Στον χώρο Vegan κουζίνα αλληλεγγύης room39 #

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

refugee & homeless support