Η Μαρία Κατσιώνη απαντά σε 18 ερώτησεις του Προυστ

Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι; Δεν υπάρχει απόλυτη ευτυχία μόνο κάποιες μικρές ευτυχισμένες στιγμές!!!
Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια; Δεν υπάρχει κατηγοριοποίηση, είμαι γενικότερα επιεικής.
Τι αντιπαθείτε περισσότερο άλλους άλλους;Να χρησιμοποιούν τα ψέματα και ειδικά όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος.
Η τελευταία φορά που κλάψατε; Στην απώλεια κάποιου πολύ δικού μου προσώπου.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο; Δεν ταυτίζομαι με καμία ιστορική προσωπικότητα, νοιώθω δέος όμως στο όνομα του Αριστοτέλη, στη διασημότερη προσωπικότητα στην ιστορία της ανθρωπότητας, που καθόρισε την φιλοσοφική σκέψη του αρχαίου κόσμου.
Ποια θεωρείτε την πιο υπερτιμημένη αρετή; Την ειλικρίνεια.
Το αγαπημένο σας ταξίδι; Δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα και είναι η Νέα Υόρκη.
Τι νοσταλγείτε περισσότερο; Τα ανέμελα παιδικά χρόνια.
Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς; Νίκος Καζαντζάκης, Οδυσσέας Ελύτης, Παπαδιαμάντης Σαίξπηρ, Λόρκα, Ντοστογιέφσκι, Τένεσσι Ουίλιαμς κ.α
Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα; Το χιούμορ.
Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα; Την επιμονή.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνθέτης; Danny Elfman.
Ποιοι είναι οι ήρωές σας στην πραγματική ζωή; Αυτοί που παλεύουν με τα τέρατα σε άνισες μάχες και καταφέρνουν και χαμογελάνε.
Ποιο θεωρείτε το σπουδαιότερό σας επίτευγμα; Δεν θεωρώ ότι έχω κάνει κάποιο σπουδαίο επίτευγμα. Το μόνο που μπορώ να αξιολογήσω όχι βέβαια ως επίτευγμα αλλά ως αυτοβελτίωση, είναι ότι μεγαλώνοντας αλλάζω πνευματικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά.
Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα; Όταν θέλω ν’ αποφύγω να δίνω πολλές εξηγήσεις.
Το αγαπημένο σας ποτό; Pina colada.
Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει; Για τα αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει.
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό; Αναζητώντας την έμπνευση…


Η Μαρία Κατσιώνη είναι ηθοποιός – Σκηνοθέτης – Specialist in performing Arts. Πιστοποιήθηκε το 2018 από την Swiss Approval International  with the support of the EU Programme. Πτυχιούχος  Παντείου Πανεπιστημίου , σπούδασε ηθοποιός στη σχολή  Μοντέρνοι Καιροί. Παρακολούθησε εργαστήρια κ σεμινάρια με μεγάλους δασκάλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως με την Μarina Abramowitz , Ryszard Nieoczym,Dawn Obocata ,Ελένη Σκότη κ.α. Μέσα από αυτή την μεγάλη εμπειρία με τους παραπάνω  δασκάλους έκανε θεατρική έρευνα πάνω στο σύστημα Γκροτόφσκι και το σωματικό θέατρο. Ασχολείται εξειδικευμένα με τον αυτοσχεδιασμό κ την κατασκευή της αυτοσχέδιας παράστασης performance. Ολοκλήρωσε τις σπουδές στην σκηνοθεσία Θεάτρου. Έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις και σε μεγάλες τηλεοπτικές σειρές. Από το 2016 συνεργάζεται με τον Αntonio Armani, στο Αrmani Musical Theater Center,  κάνοντας το μάθημα του βιωματικού αυτοσχεδιασμού και σκηνοθετώντας την επιτυχημένη παράσταση ALICE. Τώρα επιμελείται την νέα παραγωγή του  Αrmani Musical Theater Center  «ΙT’ S ALWAYS SHOW TIME» που θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αλκμήνη.