Η πρόταση της εβδομάδας: Μαριαλένα Σεμιτέκολου – Οι Κυριακές, το καλοκαίρι

Ανοίγει τα μάτια της απότομα, το σεντόνι κολλημένο πάνω της, το μαξιλάρι να βράζει, το ρολόι να δείχνει δέκα και είκοσι, και η ησυχία του δρόμου να προμηνύει μια ελαφρώς δυσοίωνη Κυριακή.

Στην ιστορία της Μαριαλένας Σεμιτέκολου, όλα κινούνται με ήρεμους ρυθμούς· δεν συμβαίνει τίποτα, κι όμως συμβαίνουν τα πάντα… Δημιουργείται ένα υποδόριο σύμπαν που ο πυρήνας του «βράζει», παρά τη φαινομενική απλότητα με την οποία αποτυπώνονται η διαχείριση της καθημερινότητας και η αποδοχή της από τον κεντρικό χαρακτήρα, τη Μαρίνα.

To βιβλίο φωτίζει όλα εκείνα μέσα από τα οποία η συγγραφέας βλέπει τον κόσμο, όπως τις Κυριακές, το καλοκαίρι.

H Μαριαλένα Σεμιτέκολου γεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης από όπου απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα στη συναισθηματική ανάπτυξη των πρώτων βρεφικών χρόνων. Έχει διδάξει μαθήματα Ψυχολογίας και Ποιοτικής Μεθοδολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα έχει δουλέψει ως ψυχολόγος-ερευνήτρια σε προγράμματα που αφορούν την ενδυνάμωση κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως ψυχολόγος. Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες

Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία / Νουβέλα
ISBN: 978-960-572-233-3 Σελ: 100 Σχήμα: 13.5 Χ 20.5 εκ. Μαλακό εξώφυλλο Τιμή: 11,90 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Γιάννης Καρλόπουλος
Διαθέσιμο και σε ebook


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στις 20:30, οι εκδόσεις Ίκαρος και το Polis Art Café σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νουβέλας της Μαριαλένας Σεμιτέκολου Οι Κυριακές, το καλοκαίρι. Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Τίνα Μανδηλαρά. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας και μεταφραστής Αχιλλέας Κυριακίδης.

Polis Art Café | Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα 105 64 (Στοά του Βιβλίου) | Τ. 210 32 49 588