Ο Αργύρης Μπακιρτζής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (22/6)

«Θέλω να πάρω τα βουνά» είναι το όνομα του σχήματος που αποτελείται από τον Αργύρη Μπακιρτζή (τραγούδι), την Εύη Μάζη (φλάουτο, πιάνο, τραγούδι), τον Κώστα Βόμβολο (ακορντεόν, πιάνο) και τον Μιχάλη Σιγανίδη (κοντραμπάσο) και προέρχεται από το ομότιτλο σατιρικό τραγούδι του Θόδωρου Θεοδωρίδη σε στίχους Αντρίκου Βέττα, Καβαλιώτη σατιρικού ποιητή των αρχών του προηγούμενου αιώνα, που θα ακουστεί και στη συναυλία.

Με σημείο εκκίνησης αστικά και λαϊκά τραγούδια του μεσοπολέμου, το πρόγραμμα ανοίγεται συνειρμικά σε διάφορα μουσικά ιδιώματα και είδη, από παραδοσιακά και δημοτικοφανή έως οπερετικά και επιθεωρησιακά κομμάτια, από ανατολίτικα έως δυτικότροπα και από χιουμοριστικά έως λυρικά. Η παράσταση επαναλαμβάνει σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα που είχε ετοιμαστεί για τη Λυρική Σκηνή, στην αφιερωμένη στο ρετρό ολοήμερη εκδήλωση της 16ης του περσινού Ιουλίου.

Η εμφάνιση αυτή εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με τον τίτλο «Καλοκαίρι στην πλατεία», που προσφέρει –με ελεύθερη είσοδο– τέσσερις μοναδικές συναυλίες με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές και μουσικούς.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, ώρα 21:30
Είσοδος ελεύθερη