Σχέδιο απόδρασης 2: Άδης || Escape plan 2 (τρέιλερ)

Σκηνοθεσία: Στίβεν Γ. Μίλλερ
Σενάριο: Μάιλς Τσάπμαν
Παραγωγή: Ράνταλ Έμμεττ,  Τζορτζ Φούρλα, Ζίνγκ Σου, Τζιε Κιού,  Μαρκ Κάντον,  Ζακ Σκίλερ,  Ρόμπι Μπρένερ
Ηθοποιοί: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, Σιαομίνγκ Χουάνγκ, Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον, Τζέιμι Κινγκ, Τζέσε Μέτκαλφ, Γουές Τσάταμ, Λύντια Χουλλ
Φωτογραφία: Μπράντον Κοξ
Μοντάζ: Βίνσεντ Ταμπαγιόν
Σχεδιασμός Παραγωγής: Νίκο Βίλεϊβόνγκς
Μουσική: The Newton Brothers
Διάρκεια: 104’, Διανομή: ΟDEON, Είδος: Κωμωδία

5 Ιουλίου στους κινηματογράφους από την ODEON

Η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του 2014 «Σχέδιο Απόδρασης» έρχεται με περισσότερη δράση και τον Σιλβέστερ Σταλόνε αποφασισμένο να δραπετεύσει από την πιο αδιαπέραστη φυλακή του κόσμου!

Ο Ρέι Μπρέσλιν είναι αρχηγός μίας επίλεκτης ομάδας ειδικών ασφαλείας που εκπαιδεύεται στην τέχνη της δραπέτευσης από τις πιο αδιαπέραστες φυλακές του κόσμου. Όταν ο πιο αξιόπιστος πράκτοράς του, Σου Ρεν, πέφτει θύμα απαγωγής και εξαφανίζεται μέσα στην πιο περίτεχνη φυλακή που κατασκευάστηκε ποτέ, ο Ρέι πρέπει να κάνει τα πάντα για να τον εντοπίσει!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια απόδραση από την κόλαση… με αντίπαλο τον Άδη

Δεν υπάρχει φρούριο πολύ μεγάλο, σήραγγα πολύ μικρή ή πρόκληση πολύ δύσκολη για την ομάδα της Breslin Security. Ειδικά όταν αρχηγός είναι ο Ρέι Μπρέσλιν (Σιλβέστερ Σταλόνε), ένας πολιτικός μηχανικός που έγινε μισθοφόρος ήρωας με ειδικότητα να δοκιμάζει ατέλειες και τρόπους διαφυγής σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Η καριέρα του Ρέι όμως σχεδόν τελείωσε όταν, προδομένος από συνεργάτες, παγιδεύτηκε μέσα στη γυάλινη φυλακή που ονομαζόταν Τάφος (βλ. Σχέδιο Απόδρασης). Αφού όμως απέδειξε ότι «ούτε ο Τάφος δεν μπορούσε να τον κρατήσει», ο Ρέι έρχεται τώρα να κάνει την καλή του πράξη,  με το κατάλληλο αντίτιμο και  με απαραίτητη βοήθεια από την κορυφαία ομάδα του: την τεχνολογική ιδιοφυΐα Χας (Κέρτις “50 Cent” Τζάκσον), την ειδική στους διαγνωστικούς ελέγχους Τζούλς Σέιντ Τζον (Λύντια Χουλλ), τον γκουρού των πολεμικών τεχνών Σου (Σιαομίνγκ Χουάνγκ), την αξιόπιστη υπολοχαγό του, Άμπιγκεϊλ Ρος (Τζέιμι Κινγκ), καθώς και τους νέους στην ομάδα Λιούκ Γουόκεν (Τζέσε Μέτκαλφ) και Τζάσπερ Κίμπραλ (Γουές Τσάταμ).

Όταν ο ξάδερφος του Σού, Γιουσένγκ (Τσεν Τανγκ), ένας πλούσιος μεγιστάνας δορυφορικών επικοινωνιών, ζητάει από τον Σου να τον συνοδεύσει ως σωματοφύλακας σε μια αποστολή, καταλήγουν και οι δύο να έχουν απαχθεί και μεταφερθεί στον «Άδη», μια μυστική φυλακή που μοιάζει πραγματικά με ζωολογικό κήπο και τα  ζώα – οι κατάσκοποι, οι εγκληματίες και οι πολιτικοί – αναγκάζονται να μάχονται ο ένας εναντίον του άλλου σε μια ηλεκτροφόρα αρένα που αλλάζει διαρκώς σχήμα.

Όταν ο Ρέι ανακαλύπτει πού βρίσκεται ο Σου, ζητά τη βοήθεια ενός πρώην αντιπάλου διαβόητου μισθοφόρου, του Τρέντ Ντερόσα (Ντέιβ Μπαουτίστα), ο οποίοα δουλεύει με τον «δικό του τρόπο» για να καταφέρνει ό,τι χρειάζεται. Προκειμένου να σώσει την ομάδα του και τον Γιουσένγκ από αυτή την κόλαση, ο Ρέι πρέπει να «βυθιστεί» στον Άδη. Αλλά, όπως και στη μυθολογία, όπου ο Άδης είναι γνωστός ως η γη των νεκρών, έτσι και σε αυτή τη φυλακή, όποιος μπαίνει δεν ξαναβγαίνει ποτέ…

 

Επιστροφή στην απόδραση

Ο σκηνοθέτης Στίβεν Γ. Μίλλερ αναφέρει ότι η «σύγχρονη αλλά και κλασική» αίσθηση της πρώτης περιπέτειας του Ρέι Μπρέσλιν τον έκανε να νιώσει αρκετά οικεία με το είδος, και τον ενέπνευσε να δοκιμάσει κάτι ακόμη πιο έντονο στο νέο «Σχέδιο Απόδρασης 2: Άδης». «Μου άρεσε πραγματικά το πρώτο Σχέδιο Απόδρασης», λέει ο Μίλλερ. «Το είδα ως μια επιστροφή στις κινηματογραφικές ταινίες δράσης της δεκαετίας του ’90, των οποίων είμαι και τεράστιος φαν. Όταν οι παραγωγοί ήρθαν σε μένα και ρώτησαν αν ήθελα να κάνω τη συνέχεια σκέφτηκα ότι έχουν ήδη δώσει το ’90s στοιχείο, οπότε αυτή τη φορά ήθελα πραγματικά να κάνω κάτι που έδινε την αίσθηση του σύγχρονου. Σύγχρονου αλλά και με κατεύθυνση προς το μέλλον. Αυτό σήμαινε να δώσουμε στο ‘’Άδης’’ μια ημι-φουτουριστική αίσθηση και να αντικαταστήσουμε τα φωτεινά, λευκά, καλά φωτισμένα εφέ της πρώτης ταινίας με ένα σκιερό νέο-τεχνολογικό, δυστοπικό νουάρ ύφος και έτσι να έχουμε ένα αποτέλεσμα επηρεασμένο από μερικές από τις αγαπημένες μου ταινίες, όπως το αριστούργημα του Ρίντλεϊ Σκοτ Blade Runner μεταξύ άλλων».

Ο συμπρωταγωνιστής Σιαομίνγκ Χουάνγκ πιστεύει ότι στο «Σχέδιο Απόδρασης 2: Άδης», οι σκηνές μάχης έχουν μια διεθνή γεύση λόγω των πολεμικών τεχνών. «Οι σκηνές δράσης είναι πολύ πιο έντονες κι αυτό για εμένα μια μεγάλη πρόκληση» λέει ο Χουάνγκ. «Στην ταινία υπάρχει ένα στιγμιότυπο όπου εκτελώ το Wing Chun (ένα παραδοσιακό στυλ πολεμικής τέχνης, εφάμιλλο του Kung fu). Επειδή πρόκειται για ένα υπερβολικά γρήγορο στυλ μάχης, προσπάθησα όσο περισσότερο μπορούσα να εκπαιδεύσω και να πιέσω τον εαυτό μου να το κάνει σωστά και με ασφάλεια. Έδωσα την καλύτερή μου προσπάθεια για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα».

Ο ηθοποιός Ντέιβ Μπαουτίστα (James Bond – Spectre, Blade Runner 2049, Οι Εκδικητές) μιλά με απενοχοποίηση για τις υπερβολικές σκηνές της ταινίας, τονίζοντας μάλιστα πως είναι σημαντικό στοιχείο της διασκέδασης του θεατή: «Όταν κάνεις ταινίες όπως αυτή, αναγνωρίζεις τα στοιχεία φαντασίας, τα κομμάτια που δεν φαίνονται αρκετά ρεαλιστικά, έχοντας την ανάλογη αίσθηση του χιούμορ γι’ αυτά. Το κοινό τα ξέρει όλα αυτά και δεν τους πειράζει να αναστέλλουν τη δυσπιστία τους όσο βρίσκονται στο σύμπαν της ταινίας. Νομίζω ότι εκεί έρχεται το στοιχείο της ελαφριάς κωμωδίας σε αυτές τις ταινίες και σε αυτό ο Σλάι είναι μια ιδιοφυΐα, ειδικά στο πού και πώς εισάγει την κωμική εκτόνωση όπου χρειάζεται. Πρέπει να παραμείνει φυσικά μια ταινία έντονης δράσης, αλλά πρέπει να ρίξουμε και τους απαραίτητους υπαινιγμούς για το ότι γνωρίζουμε πως είναι κάτι ουτοπικό και ότι θα το διασκεδάσουμε», συμπληρώνει ο Ντέιβ Μπαουτίστα. «Είναι μια διασκεδαστική ιστορία γεμάτη δράση, με μεγάλη χημεία ανάμεσα στο καστ και τους χαρακτήρες που παίζουμε. Όταν έχεις ένα καστ που παίζει μαζί καλά και είναι τόσο δεμένο, βοηθά τα πράγματα να φαίνονται αληθινά και να ζήσει και ο θεατής πραγματικά την ιστορία. Είναι αυτό που κάνει τις ταινίες σαν αυτή να μας διασκεδάζουν».