Two’s: Of Wings and Flowers || Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στην Πάρο

Το brand TWOS κλείνει τον πρώτο χρόνο της δημιουργικής του παρουσίας στην Ελλάδα, προτάσσοντας το ιδιαίτερό του ύφος στις δύο βασικές του δραστηριότητες: την αρχιτεκτονική μελέτη και κατασκευή αφενός, και τη διάθεση αρχιτεκτονικού εξοπλισμού και έργων τέχνης αφετέρου.

Έτσι, στο πλαίσιο των εικαστικών δρώμενων προγραμματίζει έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας της Λίας Ναλμπαντίδου και της Λίλας Πολενάκη με τίτλο «Of Wings and flowers», από την Παρασκευή 22 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 13 Ιουλίου.

Οι Λία Ναλμπαντίδου και Λίλα Πολενάκη συναντήθηκαν πρώτη φορά στο Βερολίνο την δεκαετία του 90 και από τότε ξανασυναντιούνται στην Πάρο, στον φιλόξενο χώρο των TWOS.  Σιγοψιθυρίζουν με έργα μικρών διαστάσεων σε τελάρα και φωτογραφικά χαρτιά. Λεπταίσθητες συνθέσεις λουλουδιών σε μοτίβα που παραπέμπουν σε κεντήματα, φωτογραφικά μοντάζ και νεκρές φύσεις που στο κοντινό τους πλησίασμα  μεταμορφώνονται σε χώρους και τοπία εξωτικά· συναντούν τελάρα όπου παρόμοια μοτίβα ανασυντίθενται σε ζωγραφικά κολλάζ. Εικόνες από παλιές εγκυκλοπαίδειες, φρούτα, κοχύλια και πουλιά, πατρόν για κεντήματα, κομμάτια υφασμάτων από φορέματα που κάποτε φορέθηκαν αλλά και το επαναλαμβανόμενο στοιχείο – αποτύπωμα του αγγέλου.

Οι φωτογραφικές εκτυπώσεις έχουν γίνει σε χαρτιά με αρχειακές προδιαγραφές. Τα ζωγραφικά έργα είναι μεικτή τεχνική σε καμβά.

Τα έργα της σειράς The Floral Embroideries είναι μια παραγωγή του studiotessera – Θεσσαλονίκη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιλοσοφία του TWOS παραμένει η υποστασιοποίηση του φάσματος της έννοιας του εύ ζην. Οι συντελεστές του TWOS, η Τίνα Βασιλικού και ο Αντώνης Κολσούζογλου αποδεικνύουν ότι σε μια εποχή δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, οι οικονομικοί και αισθητικοί στόχοι επιτυγχάνονται όταν υπάρχει όραμα.

TWOS AthensParos
Βασιλικού Τίνα: αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων, (+30) 6932-220797, t.vasilikou@gmail.com
Κολσούζογλου Αντώνης: αρχιτέκτων, (+30) 6977-078176, a.kolsou@gmail.com

Πάρος
Τ.Κ.. 844 01 Νάουσα, Πάρος
(+30) 22843 – 00977