Βαγγέλης Μάγειρος: Μια συζήτηση για την παράσταση «Μια καλή δικηγόρος»

Φωτογραφία: Έλλη Πράντζου

Κε Μάγειρε, φέτος τον Ιούνιο παίζετε μαζί με την ηθοποιό Ζωή Βαλιώτη το μονόπρακτο του Ισπανού συγγραφέα Marc Egea που μάλιστα παρουσιάζεται και για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μιλήστε μας για την παράσταση; Η παράσταση μιλάει για την προσπάθεια μίας νεαρής δικηγόρου στο να αναλάβει την υπεράσπιση ενός θανατοποινίτη, ώστε να τον γλυτώσει από την εκτέλεση, τη στιγμή που αυτός έχει αρνηθεί κάθε πιθανή βοήθεια.

Η παράσταση διαδραματίζεται σε ένα μικρό δωμάτιο, το οποίο θυμίζει χώρο ανάκρισης, διαρκεί 15 λεπτά και επαναλαμβάνεται μέσα σε ένα δίωρο κάθε φορά με διαφορετικό κοινό.

Τι μπορεί ν’ αλλάξει μέσα σε 15 λεπτά την απόφαση ενός θανατοποινίτη; Ποιος είναι ο δρόμος πιστεύετε που ακολουθεί το κείμενο, ώστε να συμβάλλει σε αυτή την απόφαση του ή και όχι; Το θάρρος και το πάθος είναι τα όπλα της δικηγόρου απέναντι στο θανατοποινίτη. Ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει συνηθίσει μία ζωή να βλέπει τους άλλους να τον κοιτάνε με φόβο, έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με έναν άνθρωπο ο οποίος είναι αποφασισμένος να τον βοηθήσει και να του προσφέρει μετά από καιρό ελπίδα, δηλώνοντας του ότι δεν είναι νεκρός, αλλά ολοζώντανος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως αποφασίσατε να ανεβάσετε ένα έργο τόσο μικρής διάρκειας και μάλιστα άγνωστο προς το κοινό; Είναι η ανάγκη του για νέες παραστάσεις; Ποιες οι αντιδράσεις του μέχρι τώρα μιας και συμμετέχει ενεργά; Η πρόταση έγινε από το καφέ-μικροθέατρο «Λα Λατίνα», και πιστεύω ότι εγώ και η Ζωή το είδαμε ως μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόκληση. Μας ιντρίγκαρε η ιδέα του να ανεβάσουμε ένα έργο τόσο μικρό σε διάρκεια, σε ένα τόσο μικρό δωμάτιο και το τι σκέψεις θα γεννηθούνε στον κόσμο μέσα από αυτό. Όπως και το τι θα αποκομίσουμε και εμείς από την όλη διαδικασία.

Οι αντιδράσεις του κόσμου μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικές, κάτι το οποίο μας χαροποίησε πάρα πολύ και μας δίνει το πάτημα στο να συνεχίσουμε δυναμικά την πορεία του έργου.

Φωτογραφία: Ελένη Χατζηνικολάου

Η απόφαση του είναι μια ματαίωση, ή μάλλον μια πρόωρη ματαίωση των πάντων φτάνοντας στο τέλμα. Γιατί όμως χάνει το σκοπό του; Τι είναι αυτό που τον καθοδηγεί στην λύτρωση του θανάτου; Δε θα έλεγα ότι ο θανατοποινίτης βλέπει το θάνατο ως μία λύτρωση, αλλά ως μία καινούρια πρόκληση και περιπέτεια. Ένας άνθρωπος, του οποίου επιθυμία είναι να δει τον κόσμο να καίγεται, πιστεύει ότι δεν έχει και τίποτα να χάσει. Οπότε τα παίζει όλα για όλα, χωρίς να περιμένει κάτι. Δε χάνει το σκοπό του. Ο σκοπός του είναι αυτός: Να τα φτάσει όλα στο τέρμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα επόμενα σχέδια σας; Μέχρι στιγμής υπάρχουν αρκετές ιδέες και επιθυμίες, οι οποίες ελπίζω να υλοποιηθούν με τη βοήθεια των κατάλληλων ανθρώπων.


Μια καλή δικηγόρος, του Marc Egea
Σκηνοθετική επιμέλεια: Φούλη Σγούρου
Φωτογράφιση: Έλλη Πράντζου
Παίζουν: Ζωή Βαλιώτη, Βαγγέλης Μάγειρος

Ημερομηνίες παραστάσεων: 3-14-16-17-22-23-24 Ιουνίου
Ώρες προσέλευσης: 21:00-23:00 – Τιμή εισιτηρίου: 3€

Θέατρο: Καφέ-Μικροθέατρο «Λα Λατίνα»
Ηρώδου Αττικού 4, Θεσσαλονίκη 546 25