Η Σοφία Μάντη και η Bibibo, του Ευθύμη Πουρνάρα

H Σοφία Μάντη είναι μια από τις νεότερες παρουσίες στο Ελληνικό τραγούδι. Με σπουδές στην νοσηλευτική και σε συνέχεια το μεταπτυχιακό της, η ίδια μπαίνει στον δύσκολο χώρο της μουσικής και ξεκινάει μαθήματα φωνητικής. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η σημερινή πρώτη της δισκογραφική δουλειά και η είσοδος στα μουσικά δρώμενα.

Κα Μάντη, σας καλωσορίσω και να ξεκινήσω όπως ξεκινάω πάντα, θέλοντας να μάθω λίγα πράγματα για εσάς. Τι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με το τραγούδι; Χαιρετώ και ευχαριστώ πολύ γι`αυτή τη συνέντευξη. Αυτό που με ώθησε ν`ασχοληθώ είναι η αγάπη μου για τη μουσική. Τη μουσική τη νιώθεις..την αισθάνεσαι..Δεν είναι κάτι που γίνεται με πίεση. Ο μπαμπάς ήθελε πολύ να μάθει κιθάρα.Δεν τα κατάφερε ποτέ! Αυτή η τρέλα του μάλλον μεταβιβάστηκε στα κύτταρα μου. Όλα ξεκίνησαν στα 7 μου χρόνια, όταν έπιασα στα χέρια μου ένα μικρό κιθαρόνι φτιαγμένο για μένα. Αυτό ήταν! Ήξερα ο,τι αυτή η μαγική σχέση δεν θα τελείωνε εύκολα. Σιγά-σιγά άρχισα να παίζω τα πρώτα μου τραγούδια, να σκαρφίζομαι στίχους και ιστορίες.

Γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες του επαγγέλματος σας. Σας έχει πάει πίσω η όλη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, στα επαγγελματικά σας; Σίγουρα η πατρίδα περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο. Το κομμάτι της μουσικής και πιο συγκεκριμένα της δισκογραφίας, δε θα μπορούσε ν`απέχει απ`αυτό. Πάντα υπάρχει όμως φως ένα φως στο τούνελ, αρκεί να θέλεις να το δεις. Είναι σημαντικό να πιστεύεις στον εαυτό σου για να μπορέσεις να κάνεις ένα βήμα παραπέρα κόντρα στα ζόρια των καιρών. Να έχεις ανθρώπους κοντά σου να σε στηρίζουν και να σε αγαπάνε

Ο χειρότερος σας φόβος που σας τράβηξε ποτέ πίσω από κάποιο επαγγελματικό βήμα; Δε ξέρω αν είναι φόβος. Σίγουρα κάτι που με σταματάει είναι το ψέμα και τα παχιά λόγια. Είμαι άνθρωπος της αλήθειας. Δε μ`αρέσει να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η κινητήριος δύναμη στην Σοφία σαν άνθρωπος και ως καλλιτέχνης; Η κινητήριος δύναμη είναι το συναίσθημα.Είναι σπουδαίο να έχεις βρει τις ισορροπίες σου και να βαδίζεις με τη καρδιά σου καθαρή. Κάθε ξεκίνημα είναι δύσκολο. Θέλει πείσμα, τόλμη, επιμονή και επιμονή για ν`αγγίξεις τ`όνειρό σου ή κάτι απ`αυτό. Η Bibibo έγινε “κολλητή” μου. Μου άρεσε από τη πρώτη στιγμή που μελωδικά έκανε την εμφάνισή της. Περιλαμβάνεται στο πρώτο προσωπικό μου album Απόφαση και είμαι πολύ χαρούμενη που ήδη ξεκίνησε να παίζεται στα ραδιόφωνα της πόλης και όχι μόνο.

Πέστε μας λίγα λόγια για το τραγούδι σας, Bibibo. Τι το ιδιαίτερο πιστεύετε πως έχει να δώσει αυτή η δουλειά; Είναι μια φρέσκια δουλειά με ωραίες ενορχηστρώσεις, που στηρίζεται στην έμπνευση του δημιουργού Δημήτρη Φάκου, ο οποίος έγραψε όλο το δίσκο. Έγινε με πολύ αγάπη, χαμόγελο και μια γλυκιά, αγωνία για το αποτέλεσμα. Όλοι οι μουσικοί έπαιξαν με τη ψυχή τους. Μακάρι ν`αρέσει όσο και σε μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να ευχηθώ κάθε σας επιθυμία να πραγματοποιηθεί με τους πιο θετικού οιωνούς. Ποιά τα μελλοντικά σας σχέδια; Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του video clip της Bibibo.Ήδη το Mad tv το έχει βάλει στη ροή του κ είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό. Στις 5 Oκτωβρίου έχουμε κλείσει το πρώτο live της σεζόν στη Ρότα, ενώ στις 31 του ίδιου μήνα θα γίνει η παρουσίαση του δίσκου στη Σφίγγα.