Οι ταινίες της εβδομάδας (26/7-1/8)

Δείτε τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Έρωτας στη Σιβηρία (Siberia)
Ο Λούκας (Κιάνου Ριβς), ένας Αμερικανός έμπορος διαμαντιών, ταξιδεύει στη Ρωσία για να πουλήσει 12 σπάνια μπλε διαμάντια αμφιλεγόμενης προέλευσης. Καθώς η συμφωνία που είχε κλείσει αρχίζει να καταρρέει, ταξιδεύει στη Σιβηρία για να αναζητήσει τον Ρώσο συνεργάτη του που έχει εξαφανιστεί. Στη μικρή πόλη της Σιβηρίας γνωρίζει την Κάτια (Άνα Ουλάρου), μια Ρωσίδα ιδιοκτήτρια καφέ τη οποία ερωτεύεται παράφορα. Οι δυο τους θα πιαστούν σε μία θανατηφόρα ανταλλαγή πυρών μεταξύ του αγοραστή και της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών και θα έρθουν αντιμέτωποι με οριακές καταστάσεις.

Παραγωγή: Αμερικανική (2018), σκηνοθεσία: Μάθιου Ρος
Πρωταγωνιστούν: Κίανου Ριβς, Μόλι Ρίνγκουολντ, Άνα Ουλάρου, Άλεξ Παούνοβιτς
Θρίλερ, έγχρωμη, διάρκεια 104′

Το μυστικό της πεταλούδας (El Aviso)
Από τον σκηνοθέτη της ταινίας «Ποιος κλέβει ποιόν» και τους παραγωγούς των ταινιών «Ο αόρατος επισκέπτης» και «Το μυστικό στα μάτια της».

2008: Ένας άντρας πυροβολείται σε μια -φαινομενικά- τυχαία πράξη βίας. Αλλά ήταν όντως τυχαία; Όσο το θύμα βρίσκεται σε κώμα ο Χον, ο καλύτερός του φίλος και ιδιοφυΐα στα μαθηματικά, αρχίζει και διερευνά την υπόθεση και ανακαλύπτει ότι έχουν γίνει αρκετοί φόνοι στο ίδιο σημείο εδώ και πολλά χρόνια και ακολουθούν μια μαθηματική ακολουθία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

2018: Ο 10χρονος Νίκο δέχεται ένα ανώνυμο γράμμα που τον προειδοποιεί ότι θα πεθάνει. Ο μόνος τρόπος για να σωθεί ο Νίκο θα είναι να αποκρυπτογραφήσει ο Χον την μαθηματική ακολουθία.

Παραγωγή: Ισπανική (2018), σκηνοθεσία: Ντάνιελ Καλπαρσόρο
Διάρκεια 92’

Κάθαρση – Η Αρχή (The first purge)
Πίσω από κάθε παράδοση κρύβεται μια επανάσταση. Την επόμενη Ημέρα Ανεξαρτησίας, παρακολουθήστε πώς ξεκίνησε το ετήσιο 12ωρο πλήρους ανομίας της χώρας μας. Καλωσορίσατε στο κίνημα που ξεκίνησε ως ένα απλό πείραμα, Κάθαρση: Η Αρχή. Για να μειώσουν το ποσοστό της εγκληματικότητας κάτω από το 1% για τον υπόλοιπο χρόνο, οι Νέοι Εθνοπατέρες της Αμερικής δοκιμάζουν μια κοινωνιολογική θεωρία που επιτρέπει την απρόσκοπτη εκτόνωση βίας για ένα βράδυ σε μια απομονωμένη κοινότητα. Όταν, όμως, η βία των τυράννων συναντά την οργή των κοινωνικά περιθωριοποιημένων, αυτό που ξεκίνησε σε μια κοινότητα, δοκιμαστικά, θα ξεχυθεί και θα εξαπλωθεί σε όλο το έθνος.

Παραγωγή: Αμερικανική (2018), σκηνοθεσία: Τζέραρντ ΜακΜάρεϊ
Πρωταγωνιστούν: Μαρίζα Τομέι, Λεξ Σκοτ Ντέιβις, Γίλαν Νόελ
Διάρκεια 98′

Ο Μαγεμένος πρίγκιπας (Charming)
Τι θα γινόταν αν η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα και η Ωραία Κοιμωμένη ανακάλυπταν ότι είναι αρραβωνιασμένες με τον ίδιο πρίγκιπα; Κάτω από την επιρροή ενός μαγικού κόλπου μιας σατανικής Βασίλισσας, ο πρίγκιπας με τη βοήθεια της νεαρής Λενόρε, πρέπει να ξεκινήσει ένα επικό ταξίδι για να βρει την πραγματική του αγάπη. Ο παραγωγός του υπερ-επιτυχημένου «Σρεκ» επιστρέφει στα κινούμενα σχέδια για να παρουσιάσει μια ταινία animation με πολλές ανατροπές και απολαυστική μουσική!

Παραγωγή: Αμερικανική, Καναδική (2018), σκηνοθεσία: Ρος Βένακουρ, σκηνοθεσία (ελλ.): Τζίνη Παπαδοπούλου
Ηθοποιοί (φωνές): Κωνσταντίνος Καϊκής, Βάσια Λακουμέντα, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Στεφανία Φιλιάδη, Μαρία Ζερβού, Τζίνη Παπαδοπούλου, Φώτης Πετρίδης, Στέφανος Κοσμίδης, Έβελυν Ασουάντ
Κινούμενα σχέδια, διάρκεια 90′