Δύο σκοτεινοί μονόλογοι από το «Θέατρο του Άλλοτε» στο Μπενσουσάν Χαν

Οι δύο σκοτεινοί ερωτικοί μονόλογοι από το Θέατρο του Άλλοτε αυτή τη φορά συναντιούνται στο Μπενσουσάν Χαν στα Άνω Λαδάδικα.

Το Κορίτσι και το Αγόρι μέσα στο σπίτι σε σύλληψη/σκηνοθεσία της Βαρβάρας Δουμανίδου περιγράφει την ζωή μέσα από την απώλεια. Όπως αναφέρει το κορίτσι στον μονόλογο τους «Και τώρα θα μείνω για πάντα εδώ. Σε αυτό το σπίτι. Ελπίζω μόνο πως κάποτε θα πέσει και θα με θάψει στα συντρίμμια του και θα ησυχάσω. Όταν συμβεί αυτό, σας παρακαλώ να μη με μετακινήσετε. Μην πειράξετε τίποτα, ούτε το παραμικρό κομματάκι σκόνης. Αφήστε με έτσι, με το σπίτι πάνω μου και ξεχάστε με, ξεχάστε με για πάντα…».

Αντίστοιχα και το αγόρι: «Δεν μου αρέσει που είστε εδώ. Δεν είναι ευγενικό, το ξέρω, άλλωστε εκείνη σας καλεί κάθε φορά, αλλά δεν μου αρέσει που είστε εδώ. Η παρουσία σας σ’ αυτό το σπίτι επιβεβαιώνει απλώς την απόλυτη μοναξιά της. Επιβεβαιώνει την απόλυτη απουσία μου. Κάνει πιο πραγματικό αυτό που συνέβη κι έτσι κάθε φορά που έρχεστε εδώ, εγώ το ζω κάθε φορά, πάλι και πάλι. Πόση καταδίκη μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος; Πόση κόλαση μπορούμε να στηρίξουμε στη ραχοκοκαλιά μας; Σας το λέω εγώ: άπειρη. Στη πραγματικότητα δεν έχουμε όρια, γιατί δεν έχουμε, δυστυχώς, καμία επιλογή. Δεν υπάρχει μέτρο, ούτε τέλος για τη φρίκη.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους ρόλους ενσαρκώνουν οι Βαρβάρα Δουμανίδου και το Δημήτρης Βασιλειάδης. Ενώ το κείμενο γράφτηκε από την Μαρία Ράπτη.

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Βασιλειάδης
Σκηνικά αντικείμενα: Ανθοπωλείο Μη Με Λησμόνει
Σχεδιασμός κοστουμιού: Κατερίνα Αμπρικίδου
Κατασκευή κοστουμιού: Μάγδα Παπανικολάου
Αφίσα: Φωτεινή Φιλοξενίδου
Φωτογραφίες: Νίκος Γκάρας
Promo trailer: Τόμης Βρακάς

Παραστάσεις:
Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00 Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 21:00 Το Κορίτσι μέσα στο Σπίτι
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στις 21:00 Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στις 21:00 Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι


Μπενσουσάν Χαν Εδέσσης 6 (‘Ανω Λαδάδικα)
Γενική είσοδος: 10€
Αριθμός θεατών αυστηρά 30
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6936536383
Διάρκεια παραστάσεων: 60 λεπτά
(Σας ενημερώνουμε πως η παράσταση είναι διαδραστική και οι θεατές παρακολουθούν όρθιοι και περιηγούμενοι στα δωμάτια του Μπενσουσάν Χαν)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ