Μερκούρεια 2018: Ο «Ίων» του Ευριπίδη μεταφέρεται στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών

Στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών μεταφέρονται σήμερα τα «ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2018», εξαιτίας των προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Έτσι, μετά από άμεση κινητοποίηση, και προκειμένου να μην χρειασθεί να ακυρωθεί η παράσταση, ο «Ίων» του Ευριπίδη, που αποτελεί παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, αντί τους Ανοιχτού Δημοτικού Θεάτρου «Μάνος Κατράκης», θα ανεβεί στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρήγα Φεραίου και Μεγάρων 16), την ίδια πάλι ώρα (9 μ.μ.).

Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη και πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και την Δήμητρα Χατούπη, με μουσικό επί σκηνής τον Νίκο Τουλιάτο.

Τα «ΜΕΚΟΥΡΕΙΑ 2018» συνεχίστηκαν χθες με την «Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Σερρών, με πρωταγωνιστές τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, την Μπέσυ Μάλφα, την Πηνελόπη Πλάκα και τον Τάσο Κονταράτο. Μια κωμωδία γεμάτη γέλιο, πάθος για τη ζωή, τον έρωτα και την αγάπη για την Ελλάδα, με την πλοκή να είναι από μόνη της ενδιαφέρουσα και οι ερμηνείες ιδιαίτερες από το σύνολο των ηθοποιών, που στο τέλος της παράστασης εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Η αυλαία του μεγάλου θεσμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών πέφτει αύριο (Τρίτη 28 Αυγούστου) στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» (Κ.Κουν, Συκιές), στις 9 μ.μ., με την παράσταση «Τρωάδες» του Ευριπίδη και σκηνοθεσία Ελλης Μερκούρη από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ