Ο  «Αγαμέμνων» από τους αποφοίτους του 2017 της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου

Ο  Αγαμέμνων του Αισχύλου σε διδασκαλία Δημήτρη Ήμελλου από τους αποφοίτους του 2017 της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου έρχεται για δυο παραστάσεις στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

5 & 6 Σεπτεμβρίου 21:00
Είσοδος ελεύθερη 

Ένα χρόνο αφότου απέσπασε το A’ βραβείο στο International Student Theatre Festival “Danail Chirpansky” στην Βουλγαρία και διακρίθηκε με το βραβείο «Special Prize” στο 37ο διεθνές Φεστιβάλ δραματικών σχολών της σχολής VGIK της  Μόσχας, ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου σε διδασκαλία Δημήτρη Ήμελλου από τους αποφοίτους του 2017 της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου έρχεται για δυο παραστάσεις στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου.

Συμμετέχουν: Γκουγκουλή Κορίνα-Άννα, Δουβλέκα Άννα, Καλοχριστιανάκη Κατερίνα, Καραμήτρου Ιφιγένεια, Κωνσταντέας Λάμπρος, Λαουλάκος Αναστάσης, Μπένος Γιώργος, Παπαθεοδώρου Ελίνα, Πατεράκης Γιώργος, Σαμούρκας Βασίλης, Σταματέλου Θάλεια  Φρακτοπούλου Εύα, Χριστοδούλου Ιάσονας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βραβείο του International Student Theatre Festival “Danail Chirpansky” απένειμε η Κριτική Επιτροπή που απαρτίζονταν από τους: Kama Ginkas, Maiya Pramatarova, Dejan Dukovski, στην ελληνική συμμετοχή, από κοινού μ’ εκείνη του Κρατικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου της Μόσχας (VGIK), το οποίο συμμετείχε με την παράσταση “The Old World Landowners” του Νικολάι Γκόγκολ.

Το International Student Theatre Festival «Danail Chirpansky» διοργανώνεται στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του Διεθνούς Ταμείου Προώθησης του Πολιτισμού της UNESCO, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας και την Ακαδημία Θεατρικών και Κινηματογραφικών Τεχνών “Krastyo Sarafov”. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, του οποίου η φετινή πρώτη διοργάνωση διακρίθηκε για το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, και που υπόσχεται πολλά ως πυρήνας ανταλλαγής για σπουδαστές – νέους καλλιτέχνες του θεάτρου.

Η Δραματική Σχολή συμμετείχε, κατόπιν επιλογής, μεταξύ σημαντικών Δραματικών Σχολών και Ακαδημιών με μεγάλο βάθος εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής παράδοσης.

Φωτογραφίες «Αγαμέμνονα»: Γιαννούλα Μπανάσιου