Οι ταινίες της εβδομάδας (30/8-5/9)

Δείτε τις ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018 στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Αργεντίνος Τσε (Che: Part One )
Στις 26 Νοεμβρίου του 1956, ο Φιντέλ Κάστρο φτάνει στην Κούβα με 80 αντάρτες. Ανάμεσά τους είναι κι ο Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, ένας Αργεντίνος γιατρός που έχει τον ίδιο στόχο με τον Φιντέλ Κάστρο: την ανατροπή του διεφθαρμένου δικτάτορα Μπατίστα. Ο Τσε μαθαίνει γρήγορα την «τέχνη» του αντάρτικου και γίνεται απαραίτητο μέλος της ομάδας. Ρίχνεται στον αγώνα και κερδίζει την αναγνώριση των συντρόφων του αλλά και του Κουβανικού λαού. Η ταινία παρακολουθεί την ανοδική πορεία του στην Κουβανική Επανάσταση: από γιατρός γίνεται διοικητής και καταλήγει σε ήρωα της επανάστασης.

Παραγωγή: Αμερικανική (2008), σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Ντεμιάν Μπισίρ, Σαντιάγο Καμπρέρα, Ελβίρα Μίνγκεζ, Χόρχε Περουγκορία, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Βίκτορ Ρασούκ, Αρμάντο Ριέσκο, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο
Βιογραφική, έγχρωμη, διάρκεια 131′

Η εξομολόγηση της δασκάλας πιάνου (Beri / The confession)
Ο Γεωργιανός σκηνοθέτης Ζάζα Ουρουσάτζε, μετά την πολυβραβευμένη ταινία του «Τα μανταρίνια», επανέρχεται στο σινεμά με ένα νέο δράμα.

Ο ιερέας Giorgi παίρνει δυσμενή μετάθεση σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό. Προκειμένου να αποκτήσει επαφή με τους πιστούς και καθώς στο παρελθόν έχει σπουδάσει σκηνοθεσία, αποφασίζει να οργανώσει προβολές ταινιών σε έναν αυτοσχέδιο κινηματογράφο. Όμως, η γνωριμία του με την Λίλη, την δασκάλα του πιάνου που μοιάζει με την Μέριλιν Μονρόε, θα αποβεί μοιραία…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραγωγή: Γεωργία, Εσθονία, ΗΠΑ (2017), σκηνοθεσία: Ζάζα Ουρουσάτζε
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρι Τατισβίλι, Τζόζεφ Κβεντελίτζε, Σοφία Σεμπισβεράτζε
Δραματική, έγχρωμη, διάρκεια 89’

Ονειρεύομαι σε Άλλη Γλώσσα (Sueño en Otro Idioma / I Dream in Another Language)
Από το Μεξικό και τον σκηνοθέτη Ερνέστο Κοντρέρας, καταφθάνει μία ταινία για την γλώσσα, που «αποτελεί έναν θησαυρό της ανθρώπινης δημιουργικότητας», η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Τα ένοχα μυστικά που έμειναν θαμμένα στα βάθη της ζούγκλας του Μεξικού έρχονται στην επιφάνεια μέσα από την έρευνα ενός νεαρού γλωσσολόγου που αναζητά τα τελευταία ίχνη μιας γλώσσας που πεθαίνει. Πλησιάζει δύο ηλικιωμένους χωρικούς που τη μιλούν – αλλά διαπιστώνει με θλίψη πως δεν οι δυο τους δεν έχουν ανταλλάξει κουβέντα εδώ και 50 χρόνια.

Παραγωγή: Μεξικανική (2017), σκηνοθεσία: Ερνέστο Κοντρέρας
Πρωταγωνιστούν: Fernando Álvarez Rebeil, Eligio Meléndez, Manuel Poncelis, Fátima Molina
Δραματική, έγχρωμη, διάρκεια 100′

Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση /  Mission: Impossible – Fallout
Όταν μια αποστολή της υπηρεσίας IMF τελειώνει άσχημα, ο κόσμος θα έρθει αντιμέτωπος με ζοφερές συνέπειες. Καθώς ο Ίθαν Χαντ αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την αρχική του αποστολή πάση θυσία, η CIA αρχίζει να αμφισβητεί την πίστη και τα κίνητρά του. Ο Χαντ βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται εναντίον επικίνδυνων εκτελεστών αλλά και πρώην συμμάχων, με τον χρόνο να μετράει αντίστροφα.

Παραγωγή: Αμερικανική (2018), σκηνοθεσία: Κρίστοφερ ΜακΚουάρι
Ηθοποιοί (φωνές):Τομ Κρουζ, Άλεκ Μπόλντουιν, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χένρι Καβίλ, Βεν Ρέιμς, Σάιμον Πεγκ, Άντζελα Μπάσετ, Βανέσα Κέρμπι, Μισέλ Μόναγκαν, Σον Χάρις, Φρέντερικ Σμιντ, Γουές Μπέντλεϊ
Περιπέτεια, έγχρωμη, διάρκεια 147′

Upgrade
Μετά την «Παγιδευμένη Ψυχή», ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Λι Γουανέλ παραδίδει ένα περιπετειώδες και ανατρεπτικό sci-fi θρίλερ.

Ένας άντρας πέφτει θύμα μιας ομάδας κακοποιών που δολοφονούν τη γυναίκα του ενώ αφήνουν εκείνον παράλυτο. Η δίψα του για εκδίκηση θα ικανοποιηθεί όταν εμφυτεύσει στο σώμα του ένα τεχνολογικά πρωτοποριακό τσιπ που ελέγχει τις κινήσεις του, προσφέροντάς του πανίσχυρες ικανότητες.

Παραγωγή: Αμερικανική (2018), σκηνοθεσία: Λι Γουανέλ
Ηθοποιοί: Λόγκαν Μάρσαλ – Γκριν, Μπέτι Γκάμπριελ, Χάρισον Γκίλμπερτσον
Επ. φαντασίας, έγχρωμη, διάρκεια 100′

Κοίτα Ποιος Γύρισε (Sono Tornato)
Ο Λούκα Μινιέρο σκηνοθετεί το ριμέικ της γερμανικής ταινίας «Er ist wieder da» και μέσα από την επιστροφή του Μουσολίνι επιχειρεί να μιλήσει για την Ιταλία του σήμερα.

Ρώμη, σήμερα. 80 χρόνια μετά το θάνατό του, ο Μπενίτο Μουσολίνι επανεμφανίζεται κάτω από παράξενες συνθήκες στην Πιάτζα Βιτόριο. Ο πόλεμος έχει τελειώσει, η αγαπημένη του Κλαρέτα έχει χαθεί και τα πάντα φαίνεται να έχουν αλλάξει. Νιώθοντας ξανά ισχυρός, ο Ντούτσε πιστεύει πως μπορεί να κυβερνήσει εκ νέου την Ιταλία! Τι θα γινόταν λοιπόν αν επέστρεφε για τα καλά;

Παραγωγή: Ιταλική (2018), σκηνοθεσία: Λούκα Μινιέρο
Ηθοποιοί: Μάσιμο Ποπολίτσιο, Φρανκ Ματάνο, Στεφανία Ρόκκα
Κωμωδία – Σάτιρα, έγχρωμη, διάρκεια 100′

Νόμος περί Τέκνων (The Children Act)
To «Νόμος περί τέκνων», ένα από τα αριστουργήματα του σπουδαίου Άγγλου συγγραφέα Ίαν ΜακΓιούαν, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη με την σκηνοθετική υπογραφή του Ρίτσαρντ Εϊρ. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Η Φιόνα ζει στο Λονδίνο και είναι μια διακεκριμένη δικαστής που προεδρεύει με ήθος, σοφία και συμπόνοια σε περίπλοκες υποθέσεις οικογενειακού δικαίου. Ο υπέρογκος φόρτος εργασίας, της έχει στοιχήσει στην προσωπική της αφού ο γάμος της με τον Αμερικάνο καθηγητή Τζακ βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή σε προσωπικό επίπεδο η Φιόνα καλείται να αποφασίσει για μία πολύ επείγουσα υπόθεση, αυτή του Άνταμ ενός νεαρού που αρνείται την μετάγγιση αίματος που θα του σώσει την ζωή. Ο Άνταμ σε 3 μήνες θα γιορτάσει τα 18α γενέθλια του αλλά νομικά για την ώρα, είναι ένα παιδί. Θα πρέπει η Φιόνα να τον αναγκάσει να ζήσει;

Η δικαστής επισκέπτεται τον Άνταμ στο νοσοκομείο και η συνάντηση τους έχει μεγάλη συναισθηματική επίδραση και στους δύο, ξυπνώντας νέα δυνατά συναισθήματα στον νεαρό άνδρα και παλιά γνώριμα αλλά ξεχασμένα συναισθήματα στην Φιόνα.

Παραγωγή: Ηνωμένο Βασίλειο (2018), σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Έιρ
Ηθοποιοί: Έμα Τόμσον, Στάνλεϊ Τούτσι, Φιόν Γουάιτχεντ, Μπεν Τσάπλιν, Τζέισον Γουότκινς
Δραματική, έγχρωμη, διάρκεια 105′

Ένα φανταστικό σπίτι (Ideal Home)
Ο απολαυστικός κωμικός Στιβ Κούγκαν, συναντά τον ταλαντούχο Πολ Ραντ σε μία σύγχρονη κωμωδία για την οικογένεια και την αγάπη, στα χρόνια της ισότητας στο γάμο και της αποδοχής του διαφορετικού.

Ο αυτάρεσκος, εγωκεντρικός και ανώριμος Εράσμους, είναι ο λαμπερός παρουσιαστής μιας επιτυχημένης μαγειρικής εκπομπής σε παραγωγή του ταλαίπωρου συζύγου του Πολ, με έδρα το εξωτικό Σάντα Φε. Η καθημερινότητα του ζευγαριού, που τσακώνεται συνεχώς, θα ανατραπεί όταν ο δεκάχρονος εγγονός του Εράσμους, Μπιλ, μετακομίσει μαζί τους.

Παραγωγή: Αμερικανική (2008), σκηνοθεσία: Άντριου Φλέμινγκ
Πρωταγωνιστούν: Πολ Ραντ, Στιβ Κούγκαν, Τζακ Γκορ, Άλισον Πιλ, Τζακ ΜακΝτόρμαν
Κωμωδία, έγχρωμη, διάρκεια 91′