Ένα «πέταγμα στα όνειρα» με τον Θοδωρή Βουτσικάκη στον Κήπο του Μεγάρου

Θοδωρής Βουτσικάκης @ Ευαγγελία Θωμάκου
Κείμενο: Στέφανος Μπαγάνης (sbaganis@gmail.com)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καλοκαιρινές συναυλίες ολοκληρώνονται σιγά σιγά στην πρωτεύουσα και εμείς «πεταχτήκαμε» στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής το περασμένο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου για να απολαύσουμε την τελευταία συναυλία της περιοδείας του Θοδωρή Βουτσικάκη με τις αγαπημένες δημιουργίες της Λίνας Νικολακοπούλου.

Η περιοδεία «Πέτα στα όνειρα σου», η οποία ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη – τη γενέθλια πόλη του νεαρού ερμηνευτή – την άνοιξη του 2018, οφείλει το όνομά της στο πρώτο του τραγούδι από την επερχόμενη δισκογραφική δουλειά του με την κορυφαία στιχουργό. Η πιο δροσερή μουσική γωνιά της πόλης ήταν κατάμεστη απο νωρίς από άτομα διαφορετικών ηλικιών που συγκεντρώθηκαν με έναν κοινό σκοπό να ταξιδέψουν και να ονειρευτούν κάτω από τον έναστρο αττικό ουρανό μακριά από τα φώτα της πόλης και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ ανέβηκε στη σκηνή ο νεαρός τραγουδιστής ερμηνεύοντας τραγούδια-σταθμούς της Νικολακοπούλου από τη δεκαετία του ’80 μέχρι και σήμερα. Μαζί του ξανατραγουδήσαμε την «Κουπαστή» και τη «Σωτηρία της ψυχής» του Στ. Κραουνάκη, το «Προσωπικά» του Γ. Σπανού, το «Της καληνύχτας τα φιλιά» του Χρ. Νκολόπουλου , το «Δι’ ευχών» και τη «Συναυλία» του Ν. Αντύπα, το «Έφυγα» της Δ. Γαλάνη και αρκετά άλλα. Τραγούδια που δεν λησμονήθηκαν στο πέρασμα των χρόνων, εύφραναν τη ψυχή μας πλημμυρίζοντας την με όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις.

Η Μαρία Φαραντούρη, επίσημη προσκεκλημένη της συναυλίας, μοιράστηκε για πρώτη φορα τη σκηνή με τον Βουτσικάκη ερμηνεύοντας το «Τ’ αστέρι του βοριά» των Μ. Χατζιδάκι – Ν. Γκάτσου, το «Ποιος τη ζωή μου» των Μ. Θεοδωράκη – Μ. Ελευθερίου, το «Βλέφαρό μου» των Ν. Κυπουργού – Λ. Νικολακοπούλου και το «Απ’ τα κουμπάκια ανάμεσα» των Ν. Κυπουργού – Λ. Νικολακοπούλου. Στη συναυλία συμμετείχε επίσης ο καταξιωμένος βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και συνθέτης Αντώνης Σουσάμογλου. Ο μαγικός ήχος του βιολιού του έδωσε έναν τόνο κλασικής μουσικής και απογείωσε τις αισθήσεις μας. Εκτός από τα τραγούδια της αγαπημένης στιχουργού ο Βουτσικάκης ερμήνευσε τη «Θεσσαλονίκη» των Θ. Μικρούτσικου – Ν. Καββαδία, το «Ήτανε μια φορά» των Στ. Ξαρχάκου – Κ. Φέρρη, τη «Νεράϊδα» των Δ. Μαραμή – Σ. Τριβιζά και το «Τυχερό μου αστέρι» του Κ. Βήτα, τα οποία τον έχουν σημαδέψει στην μέχρι τώρα πορεία του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο τέλος της βραδιάς ο Βουτσικάκης κάλεσε στη σκηνή τη Νικολακοπούλου για να κλείσουν μαζί τη μουσική αυτή εκδήλωση τραγουδώντας με τον κόσμο «Μάτια μου η Ελλάδα την πάει τη φεγγαράδα…», ενώ η στιχουργός απήγγειλε και το διαχρονικό ποίημα του Γ. Σεφέρη «Από βλακεία» που γράφτηκε το 1968.

Το πρώτο «πέταγμα» της πολύμηνης περιοδείας του έφτασε με μεγάλη επιτυχία στο τέλος. Ο χαρισματικός ερμηνευτής με τις φωνητικές του δυνατότητες, τη σκηνική του παρουσία και το ήθος του κατάφερε να καθηλώσει όσους τον άκουσαν και άφησε τα όνειρα μας να πετάξουν ψηλά ανυπομονώντας για τις επόμενες εμφανίσεις του.

Ακολουθήστε μας στο facebook, το twitter και το instagram.