Οι κατοψικές λήψεις του Πέτρου Πετροζέλη

Γέννημα θρέμμα Αθηναίος πρωτοαντίκρισα αυτή την πόλη 28 χρόνια πριν. Έχω σπουδάσει αρχιτεκτονική, αλλά δε θέλω την “ταμπέλα” του αρχιτέκτονα. Είμαι ένα “πολυκατάστημα” που θα βρεις μέσα και αρχιτέκτονα, και designer, και ζωγράφο, και γραφίστα, και art director, και φωτογράφο, και εικονογράφο, και διακοσμητή. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ζωγραφίζω. Χάζευα κάθε μεσημέρι μικρός ArtAttack και μετά έφτιαχνα ό,τι έδειχνε το κάθε επεισόδιο. Βαριέμαι εύκολα και γρήγορα και αυτό μου έδωσε τη δυνατότητα να ασχοληθώ και να πειραματιστώ με διάφορα μέσα και είδη σχεδίου, κατασκευών και μοντελισμού. Το instagram είναι το προσωπικό μου ψηφιακό Λεύκωμα. Εικόνες, καταστάσεις, εμπειρίες και συναισθήματα από τη κάθε μου μέρα. Μοναδικό μου όπλο το iphone μου έτοιμο να απαθανατίσει ό,τι μου κεντρίσει τη ενδιαφέρον. Ενθουσιάζομαι με τις προσόψεις κτιρίων, τη συμμετρία, τα γεωμετρικά σχήματα, τις αντιθέσεις, τις βέσπες, τις παλιές πόρτες και παράθυρα, τις αυθόρμητες στιγμές, τις κατοψικές λήψεις και την γεμάτη εκπλήξεις Αθήνα.

D for Detox
Το συμμετρικό αίθριο της ενετικής Λότζια στο Ηράκλειο Κρήτης και μερικές ώρες υπομονής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

The Housekeeper
Από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα κτίρια στη Πλάκα. Όταν έκανα edit τη φωτογραφία είδα ότι είχε ανοίξει η πόρτα και είχε κάνει την εμφάνισή της η οικονόμος του σπιτιού στο κατώφλι. Εκείνη είναι που κάνει, για μένα, αυτή τη φωτογραφία μοναδικά όμορφη.

Modern Red Riding Hood
Ένα ζεστό χειμωνιάτικο απόγευμα, ένα κατακόκκινο παλτό και το άδειο ΟΑΚΑ. Η αρχιτεκτονική σε σύγκριση με την ανθρώπινη φιγούρα. Το απαλό λευκό σε σύγκριση με το χρώμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

High by the Beach
Η πιο πολυφωτογραφημένη παραλία της Τήνου από ψηλά. Κύματα σαν περίτεχνη δαντέλα και ομπρέλες που μοιάζουν με βότσαλα. Όλα είναι διαφορετικά από ψηλά.

The Surfer
Μία επίδοξη surfer μόνη της μέσα στο απέραντο γαλάζιο.

Δείτε περισσότερο υλικό στο instagram του καλλιτέχνη: petrosptrs

Ακολουθήστε το Tetragwno.gr στο Facebook, το Twitter και το Instagram.