Παράταση του Διαγωνισμού Βιομηχανικού Σχεδιασμού Second Nature για νέους Έλληνες σχεδιαστές

Έπειτα από το αυξημένο ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό Βιομηχανικού Σχεδιασμού Second Nature για Έλληνες σχεδιαστές, τον οποίο προκήρυξε το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στο πλαίσιο του προγράμματος Second Nature, δίνεται παράταση για την υποβολή συμμετοχής έως τις 15 Οκτωβρίου 2018.

Ο διαγωνισμός εστιάζει στους τρεις άξονες που διέπουν το καινοτόμο πρόγραμμα Έρευνας και Σχεδιασμού Second Nature του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, τα πλαστικά θαλάσσια απορρίμματα, τη γαλάζια και κυκλική οικονομία και τις νέες τεχνολογίες. Η πρωτοβουλία Second Nature οραματίζεται ένα οικοσύστημα στο οποίο η θαλάσσια ρύπανση από τα πλαστικά μετατρέπεται σε πρώτη ύλη για μια νέα οικονομία, όπου η δημιουργικότητα και οι τεχνολογίες αιχμής συνδυάζονται για να φέρουν την κοινωνική αλλαγή.

Οι διαγωνιζόμενοι σχεδιαστές (18-35 ετών) καλούνται να παρουσιάσουν ένα πρωτότυπο προϊόν, το οποίο θα ενσωματώνει στοιχεία από τους τρεις άξονες του Second Nature και θα έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο. Οι σχεδιαστές που θα διακριθούν θα συμμετάσχουν σε πρόγραμμα καθοδήγησης (mentoring) και συμβουλευτικής για την ανάπτυξη των προτάσεων σε επιχειρηματικό επίπεδο από το The People’s Trust, ενώ στο τέλος της διαδικασίας θα βραβευθούν τρεις προτάσεις με χρηματικό έπαθλο 2.500 ευρώ έκαστη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Masha Ladilova στο MYRÓ Antiques House

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής, καταξιωμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες από τον χώρο του design και της επιχειρηματικότητας, είναι οι (αλφαβητικά):
Δρ. Σπύρος Αρσένης, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Καθηγητής Δρ. Φίλιππος Αζαριάδης – Τοπάλογλου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κώστας Βογιατζής, Yatzer
Κωστής Καρατζάς, The Greek Foundation
Paul Kidner, The People’s Trust
Καθηγήτρια Δρ. Φοίβη Κουντούρη, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πάνος Σακκάς & Φωτεινή Σετάκη, The New Raw

Ο διαγωνισμός χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία Second Nature μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.secondnature.gr.