Γιώργο Κυριάκο, τι νοσταλγείτε περισσότερο;

Ο Γιώργος Κυριάκος απαντά σε δεκαοχτώ ερωτήσεις του Προυστ

Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι; Δεν υπάρχει απόλυτη ευτυχία, αλλά για να φανώ λιγάκι αισιόδοξος, την “απλή” ευτυχία την αισθάνομαι τις στιγμές που δεν υπολογίζω την συνθήκη της ευτυχίας, δηλαδή αυτές τις στιγμές που δεν προσπαθώ να περάσω καλά.
Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια; Παλιότερα τσαντιζόμουνα με τα λάθη πάρα πολύ. Πλέον τα εχω αποδεχτεί, Ειδικά τα δημιουργικά, αυτά της έμπνευσης. Άλλωστε Οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις έγιναν από λάθη.
Τι αντιπαθείτε περισσότερο στους άλλους; Την αλαζονεία – υπεροψία . Αν την διαθέτει κάποιος, με εκνευρίζει αφάνταστα. Παλιότερα έκανα υπομονή πλέον δεν την αντέχω και έχω απομακρυνθεί από όσους την διαθέτουν.
Η τελευταία φορά που κλάψατε; Πάνε λίγες μέρες. Μπορείς να το θεωρήσεις και χόμπι μου.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο; Δεν μπορώ να ταυτιστώ με καμία προσωπικότητα σε κανένα επίπεδο. Όμως μου κάνει εξαιρετική εντύπωση η ζωή του Stephen Hawking και πόσα πράγματα κατάφερε στην κατάσταση του. Δεν ξέρω αν θεωρείται (ακόμα) ιστορική προσωπικότητά αλλά με βάζει σε σκέψεις ότι ενώ δεν πίστευε στον Θεό και πίστευε απόλυτα στην επιστήμη, η επιστήμη του έδωσε 2 χρόνια ζωής αλλά ο «Θεός» του χάρισε μια ολόκληρη ζωή.
Ποια θεωρείτε την πιο υπερτιμημένη αρετή; Δεν υπάρχει υπερτιμημένη αρετή αντιθέτως υπάρχουν υποτιμημένες.
Το αγαπημένο σας ταξίδι; Το αγαπημένο μου ταξίδι είναι το ταξίδι που φαντάζομαι με το μυαλό μου πριν ξεκινήσει οποιοδήποτε ταξίδι.
Τι νοσταλγείτε περισσότερο; Παιδική ηλικία, Κοντά στο millennium. Χειμώνας, παρασκευή βράδυ κρύο έξω(την επόμενη δεν έχω σχολείο) κάθομαι στο σαλόνι με τους γονείς και τα αδέρφια μου, τρώμε σουβλάκι, βλέπουμε οικογενειακή ταινία στο star και πριν προλάβει να τελειώσει η ταινία με έχει πάρει ο ύπνος, όμως το πρωί ξυπνάω στο κρεβάτι μου ως δια μαγείας.
Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς; Δεν το ‘χω καθόλου με τα βιβλία. Δώσε μου ταινίες, σεναριογράφους και σκηνοθέτες.
Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα; Την ευαισθησία
Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα; Το θάρρος
Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνθέτης; Μια τέτοια ερώτηση δεν μπορεί να απαντηθεί με ένα όνομα. Ωστόσο θα απαντήσω J.S. Bach.
Ποιοι είναι οι ήρωές σας στην πραγματική ζωή; Ήρωας για μένα είναι αυτός που προσπαθεί για το καλύτερο σε οποιοδήποτε επίπεδο, χωρίς να αναζητά την αναγνώριση και την ανταμοιβή. Αν θες αναγνώριση γίνε διάσημος , αν θες ανταμοιβή πήγαινε δούλεψε.
Ποιο θεωρείτε το σπουδαιότερό σας επίτευγμα; Το ότι συναναστρέφονται άνθρωποι μαζί μου.
Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα; Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δεν μπορώ να επιλέξω εύκολα αν πρέπει να πω αλήθεια ή ψέματα. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Αλλά η ιστορία τείνει να μου δείχνει ότι πρέπει να επιλέγω την αλήθεια.
Το αγαπημένο σας ποτό; Κρασί.
Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει;Το μόνο που θα ρωτούσα είναι: Γιατί;
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό; Τον τελευταίο καιρό έχω επικεντρωθεί στο να ακούω μουσικές που με κάνουν και ανατριχιάζω, προσπαθώ να τις μεταφράσω και να καταλάβω το πως και το γιατί συμβαίνει. Κάθε φορά βρίσκω απαντήσεις διαφορετικές και αυτό είναι που με ιντριγκάρει.

Ο Γιώργος Κυριάκος είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι, σπούδασε Μουσική Τεχνολογία στην Αθήνα και έχει διδαχθεί Ανώτερα Θεωρητικά Μαθήματα Μουσικής και Πιάνο. Τα τελευταία χρόνια έχει τη διεύθυνση προγράμματος στον ραδιοφωνικό σταθμό Μπλε 99 στη Χαλκίδα. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική εργασία με τίτλο Τρεις εποχές όπου υπογράφουν τους στίχους Μάνος Ελευθερίου, Νίκος Μωραΐτης και Λίνα Δημοπούλου. Επίσης, συμμετάσχει με δύο τραγούδια στο δεύτερο άλμπουμ της Παυλίνας Βουλγαράκη.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
*Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 21.30 θα παρουσιάσει τον πρώτο του δίσκο Τρεις εποχές στο Κεμλίνο με τη συμμετοχή των Νένα Μεντή, Θοδωρή Αντωνιάδη και Βαλερία Κουρούπη. Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου.