Κινηματογραφικές πρεμιέρες για την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου

Ο Μανώλης Γλέζος στον «Τελευταίο Παρτιζάνο» του Ανδρέα Χατζηπατέρα
Από την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους

Ψυχρός πόλεμος / Cold War / Zimna Wojna  (Πολωνία – Γαλλία – Ηνωμένο Βασίλειο, 2018) 
Σκηνοθεσία
: Πάβελ Παβλικόβσκι Σενάριο: Pawel Pawlikowski, Janusz Glowacki. Διανομή: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Agata Kulesza. Ασπρόμαυρη, 85΄.

Ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας. Παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματα τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τελευταίος Παρτιζάνος (Ελλάδα, 2018)
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Ανδρέας Χατζηπατέρας Διανομή: Μανώλης Γλέζος. Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο Ντοκιμαντέρ, 74′

Το ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Χατζηπατέρα Ο τελευταίος Παρτιζάνος είναι μια μοναδικά ξεχωριστή ταινία. Ο σκηνοθέτης  προσεγγίζει τον Μανώλη Γλέζο με έναν τρόπο γεμάτο φρεσκάδα και διαύγεια αποκαλύπτοντας την φλογερή προσωπικότητά του, ενώ άλλοτε με χιουμοριστικό και άλλοτε με βαθιά συγκινητικό τρόπο  καταφέρνει να αναδείξει το πάθος του για την ίδια τη ζωή. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, η αφήγηση της ιστορίας του Μανώλη Γλέζου μας δίνει το πορτρέτο της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hunter Killer (Αγγλία, Ηπα, Κίνα, 2018)
Σκηνοθεσία: Ντόνοβαν Μαρς Σενάριο: Τζέιμι Μος, Arne L. Schmidt Διανομή: Γκάρι Όλντμαν, Τζέραρντ Μπάτλερ, Κόμον, Γουίλ Ατένμπορο, Καρολάιν Γκούντολ, Μάικλ Νίκβιστ. ‘Εγχρωμο, 121’.

Ο κυβερνήτης ενός αμερικάνικου υποβρυχίου αποστέλλεται σε βαθιά ρωσικά ύδατα για να σώσει τον εκλεγμένο Ρώσο πρόεδρο εν μέσω ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Βασισμένο στο βιβλίο των Ντον Κιθ και Τζορτζ Γουάλας «Firing Point» και με τον Τζέραρντ Μπάτλερ (300, Ο Όλυμπος Έπεσε) και τον βραβευμένο με Όσκαρ Γκάρι Όλντμαν (Η πιο Σκοτεινή Ώρα) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Blindspotting / Τυφλό Σημείο (ΗΠΑ, 2018)
Σκηνοθεσία: Κάρλος Λόπεζ Εστράδα Σενάριο: Ραφαέλ Καζάλ, Ντέιβιντ Ντιγκς Διανομή: Νταβίντ Ντίγκς, Ραφαέλ Κασάλ, Τζανίνα Γκαβανκάρ. Έγχρωμη, 95′

Όουκλαντ, Καλιφόρνια. O Κόλιν προσπαθεί να περάσει τις τελευταίες τρεις ημέρες της αστυνομικής του επιτήρησης όσο πιο ομαλά γίνεται στην ύστατη προσπάθειά του να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ωστόσο, ο παιδικός του φίλος Μάιλς είναι ένας πραγματικός μαγνήτης για μπελάδες. Οι δύο κολλητοί επιστρέφουν στην παλιά τους γειτονιά όπου η νοσταλγία μπλέκεται με καινούργια απρόσμενα σκηνικά και σπαρταριστά γεγονότα. Μία αναποδιά όμως αρκεί ώστε να βάλει τον Κόλιν σε νέες περιπέτειες και να κάνει τα πράγματα να σοβαρέψουν.

Εντιμότατοι κλέφτες / King Of Thieves (Αγγλία, 2018)
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μαρς Σενάριο: Τζόι Πέναλλ, Μαρκ Σέολ (Δημοσιογραφική έρευνα) Διανομή: Μάικλ Κέιν, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Τομ Κόρτνεϊ, Τσάρλι Κοξ, Πολ Γουάιτχαουζ, Μάικλ Γκαμπόν, Ρέι Γουίνστοουν. Έγχρωμη, 105′

Ο Μπράιαν Ρίντερ υπήρξε διάσημος κλέφτης στα νιάτα του, τώρα στα 77 του συγκροτεί μια συμμορία από αλλοπρόσαλλους εγκληματίες με σκοπό να διαπράξουν μια πρωτοφανή ληστεία στο θησαυροφυλάκιο του HATTON GARDEN. Οι κλέφτες, όλοι μεταξύ 60 και 70 ετών, εκτός από έναν, επιστρατεύουν τις παλιομοδίτικές μεθόδους τους και σχεδιάζουν την ληστεία για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Παριστάνοντας τους εργάτες, μπαίνουν στο θησαυροφυλάκιο, εξουδετερώνουν τον συναγερμό και ξεκινούν να σκάβουν μία τρύπα στον τοίχο του. Δύο μέρες αργότερα κατορθώνουν να το σκάσουν με λεία που ξεπερνάει τα 14 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, σε κοσμήματα και μετρητά. Καθώς η αστυνομία φθάνει στον χώρο του εγκλήματος και η ανάκριση ξεκινάει, ρωγμές αρχίζουν να διαφαίνονται μεταξύ των μελών της ιδιόμορφης συμμορίας καθώς αδυνατούν να μοιράσουν δίκαια μεταξύ τους την λεία.

Mandy (Αγγλία, Βέλγιο, ΗΠΑ, 2018)
Σκηνοθεσία: Πάνος Κοσμάτος Σενάριο: Πάνος Κοσμάτος, Άαρον Στιούαρτ-Αχν Διανομή: Νίκολας Κέιτζ, Άντρια Ράιζμπορο, Λάινους Ρόουτς , Μπιλ Ντιουκ, Ρίτσαρντ Μπρέικ

Ο Ρεντ και η Μάντι ζουν ευτυχισμένοι σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος, όταν μια μοχθηρή συμμορία απόκοσμων μηχανόβιων τους επιτίθεται με μανία. Μετά την επίθεση, ό,τι έχει απομείνει στον Ρεντ είναι η πιο άγρια δίψα για εκδίκηση και το φονικότερο όπλο όλων: η οργή αυτού που έχει μόλις χάσει τα πάντα.

Η νύχτα με τις μάσκες / Halloween (ΗΠΑ, 2018)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν Σενάριο: Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, Ντάνι ΜακΜπράιντ, Τζεφφ Φράντλευ Διανομή: Τζέιμι Λι Κέρτις, Βιρτζίνια Γκάρντνερ. Έγχρωμο, 106.

Η Λόρι Στροντ έρχεται στην τελική αναμέτρηση με τον Μάικλ Μάγιερς, την δολοφονική φιγούρα με την μάσκα που την στοιχειώνει, από τότε που γλίτωσε παρά τρίχα από τον θάνατο τέσσερις δεκαετίες πριν, τη νύχτα του Halloween.

Η τρίτη ιστορία μετά την πρώτη του μαέστρου Τζον Κάρπεντερ.