Ο πρωτοπόρος της Jazz και πολίτης του κόσμου Omer Avital ανεβαίνει στη σκηνή του Gazarte

Ο πρωτοπόρος Iσραηλινός μουσικός της Jazz και πολίτης του κόσμου Omer Avital έρχεται με το συγκρότημά του Dream Quintet Qantar στην Αθήνα, εμφανίζεται την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 21:30, στο Main Stage του Gazarte (Βουτάδων 32, Κεραμικός).

2012 και ο Omer Avital κυκλοφορεί το Album “Suite Of The East”, το οποίο κατακτά το τίτλο του «ALBUM OF THE YEAR” από το TSF JAZZ, ενώ κερδίζει και μια θέση στα 10 καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς από το NPR MUSIC! 2018 και o Οmer συνεργάζεται με τον παραγωγό Sebastian Vidal και το Qantar είναι γεγονός.

Εκεί που ο Ibrahim Maaloof συναντά τον Avishai Cohen, εκεί που η δύση συναντά την ανατολή , εκεί που η Jazz γίνεται μονοπάτι ευεξίας και συναισθημάτων , εκεί ακριβώς συναντάμε τον Omer Avital και το ”ονειρικό του κουιντέτο” όπως ο ίδιος το έχει ονομάσει.

To Qantar σίγουρα θα θεωρηθεί σταθμός στην καριέρα του Omer, αφού ξεκάθαρα ανοίγει ένα νέο μουσικό ορίζοντα, χαρίζοντας μας έναν πρωτοποριακό ήχο που ξεχειλίζει από έμπνευση και μεταδίδει αβίαστα την ψυχολογία των μουσικών ,όταν ηχογραφούσαν μαζί .

Το dream quintet είναι περισσότερο μια παρέα μουσικών με κοινές συντεταγμένες παρά ένα μουσικό σύνολο . Αυτό το στοιχείο ίσως είναι και το κλειδί σε αυτή τη συνεργασία, που με βάση την αστείρευτη έμπνευση του Avital , που αναμιγνύει τη ρυθμικότητα και αρμονικότητα του jazz λεξιλογίου του 20ου και 21ου αιώνα , παράγει ένα πολυφωνικό χαρακτήρα και μια μουσική πολυγλωσσία που σε διαπερνά σαν κύμα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προπώληση εισιτηρίων στη Viva.gr