Οι ταινίες της εβδομάδας με Παβλικόβσκι, Κόρε-Έντα και Κόνσινταϊν (18/10/2018)

Αποκλειστικά στο Ολύμπιον και μία εβδομάδα πριν την έξοδό της στις αίθουσες η αριστουργηματική ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι, Ψυχρός πόλεμος.
Από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους

Ψυχρός πόλεμος / Cold War / Zimna Wojna  (Πολωνία – Γαλλία – Ηνωμένο Βασίλειο, 2018) – Αποκλειστικά στο Ολύμπιον
Σκηνοθεσία
: Πάβελ Παβλικόβσκι Σενάριο: Pawel Pawlikowski, Janusz Glowacki. Διανομή: Joanna Kulig, Tomasz Kot, Agata Kulesza. Ασπρόμαυρη, 85΄.

Ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας. Παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματα τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.

Κτήνος / Beast (Ηνωμένο Βασίελιο, 2017)
Σκηνοθεσία – σενάριο: Μάικλ Πιρς. Διανομή: Jessie Buckley, Johnny Flynn, Geraldine James. Έγχρωμη, 107΄.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια μικρή νησιωτική κοινότητα, μια νεαρή γυναίκα ερωτεύεται ένα μυστηριώδη ξένο, ο οποίος την προτρέπει να δραπετεύσει από την καταπιεστική οικογένειά της. Όταν θα βρεθεί ύποπτος για μια σειρά βίαιων δολοφονιών, εκείνη θα τον υπερασπιστεί με πάθος. Σύντομα θα μάθει και ο ίδιος μέχρι που μπορεί να φτάσει εκείνη.

Το Τρίτο Έγκλημα / The Third Murder (Ιαπωνία, 2017)
Σκηνοθεσία – σενάριο: Χιροκάζου Κόρε-Έντα  Διανομή: Masaharu Fukuyama, Kôji Yakusho, Shinnosuke Mitsushima. Έγχρωμη, 124΄

Ο επιτυχημένος δικηγόρος Σιγκεμόρι αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Μισούμι, κατηγορούμενου για φόνο και κλοπή, ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και για έναν άλλο φόνο πριν 30 χρόνια. Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Σιγκεμόρι την υπόθεση είναι μικρές αφού ο πελάτης του ομολογεί ελεύθερα την ενοχή του, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή αν καταδικαστεί. Καθώς διερευνά όλο και πιο βαθιά την υπόθεση, μελετώντας τις καταθέσεις της οικογένειας του θύματος και του ίδιου του Μισούμι, ο συνήθως σίγουρος Σιγκεμόρι αρχίζει να αμφιβάλλει για το αν ο πελάτης του είναι ο πραγματικός δολοφόνος.

Journeyman / Το Ένστικτο της Επιβίωσης (Αγγλία, 2017)
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Πάντι Κόνσινταϊν Διανομή: Πάντι Κόνσινταϊν, Τζόντι Oυίτακερ, Πολ Πόπλγουελ. Έγχρωμη, 92′.

Ο Μάτι Μπέρτον είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο μποξ. Πλησιάζοντας το τέλος της καριέρας του, θέλει να βγάλει χρήματα για να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή στη σύζυγό του, Έμμα και στην μικρή του κόρη Μία. Κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου αγώνα, ο Μάτι τραυματίζεται σοβαρά και πέφτει σε κώμα. Όταν ξυπνά, ξεκινά ο πραγματικός αγώνας καθώς ο Μάτι, που έχει χάσει τη μνήμη του, καλείται να ενώσει το παζλ της διαλυμένης ζωής του κομμάτι-κομμάτι. Μια όμορφη και δυνατή ιστορία για την απώλεια και τελικά τη νίκη.

Bad Times at the El Royale / Δύσκολες Ώρες στο Ελ Ροαγιάλ (ΗΠΑ, 2018)
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Ντρου Γκόνταρντ Διανομή: Κρις Χέμσγουορθ, Τζον Χαμ, Ντακότα Τζόνσον, Τζέφ Μπρίτζες και Σίνθια Ερίβο. Έγχρωμη, 141′.

Επτά άγνωστοι, ο καθένας με ένα κρυμμένο μυστικό, συναντιούνται στο Ελ Ροαγιάλ της Λίμνης Τάχο, ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο με σκοτεινό παρελθόν. Κατά τη διάρκεια μιας μοιραίας νύχτας, όλοι θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία για λύτρωση… πριν όλα πάνε κατά διαόλου.

Pepermint (ΗΠΑ, Χονκ Κονγκ 2018)
Σκηνοθεσία: Πιέρ Μορέλ Σενάριο: Τσαντ Σεν Τζον Διανομή: Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζον Ορτίζ, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ, Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Άνι Ιλόνζεχ, Τζεφ Χέφνερ, Πελ Τζέιμς . Έγχρωμη, 101′.

Η Ράιλι Νορθ (Τζένιφερ Γκάρνερ) είχε μία ευτυχισμένη και χωρίς εκπλήξεις ζωή με τον σύζυγο και τη 10χρονη κόρη τους. Όμως τα μπλεξίματα του συζύγου με το καρτέλ οδηγούν στη βάναυση επίθεση εναντίον της οικογένειας. Η Ράιλι ξυπνάει από κώμα και ανακαλύπτει ότι κόρη και πατέρας έχουν πέσει θύματα δολοφονίας. Το σύστημα αποδεικνύεται διεφθαρμένο και οι δολοφόνοι αθωώνονται. Για να αποδώσει δικαιοσύνη, η Ράιλι απομονώνεται για χρόνια μέχρι που επιστρέφει μεταμορφωμένη από συνηθισμένη γυναίκα σε αδίστακτη τιμωρό.